Hogyan maradna az olvasztott kristálycukor folyékony?
Figyelt kérdés
Van rá valami mód, hogy az olvadt kristálycukor kihűlés után szirup szerű maradjon?2012. nov. 8. 15:46
2/12 A kérdező kommentje:
víz jó?
2012. nov. 8. 16:16
3/12 anonim válasza:
Ha kristálycukrot olvasztunk az karamellnek hívják, égetett cukor.
Tudsz belőle karamell szirupot, karamell öntetet, stb-t csinálni. Neten van recept hozzá.
Attól függ mihez akarod felhasználni vagy mit akarsz vele csinálni.
Ha azt akarod, hogy folyékony maradjon akkor a víz jó lesz hozzá.
De ha karamell szószt akarsz csinálni akkor kell hozzá tejszín és vaj.
4/12 anonim válasza:
Viszont nagyon figyelj, hogyha bármilyen folyékot öntesz bele, nehogy megégesd magad, mert megcsap a göz.
5/12 A kérdező kommentje:
még előtte öntöm hozzá és akkor áttetsző marad
2012. nov. 8. 16:35
6/12 anonim válasza:
Akkor viszont nem biztos, hogy megbarnul, ha sokat öntesz.
7/12 anonim válasza:
Ja, bocs, lehet, hogy nem is akarod, hogy barna legyen :)
8/12 A kérdező kommentje:
a színe nem lényeg
2012. nov. 8. 17:20
9/12 anonim válasza:
de ha szimplán csak elolvad benne, a folyadékod csak édes lesz, nem karamell ízű
ehhez karamellizálnod kell a cukrot, majd felönteni pl tejszínnel
10/12 anonim válasza:
Szirupszerű akkor lesz ha a cukoroldatot lángon besűríted! Nem olvasztani kell a cukrot hanem az oldatot sűrűbbre kell párolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!