Rózsaszín krémes kenyér. Mi állhat a háttérben?
Figyelt kérdés
Emlékszem óvodás koromban, az óvodai menzán adtak nekünk mindig olyan kenyeret, amin rózsaszín krém volt. Az óvónénik azt mondták, hogy az vajas-mézes kenyér, de én már akkor se értettem, miért lenne élénk rózsaszín színe annak a krémnek, ami a vaj és a méz keveredéséből származik. Alig emlékszem már az ízére, de kicsit mintha az eperfagyira hasonlított volna. Neten akárhogy kerestem, nem találtam ilyesmit. Tudja valaki, milyen krém lehetett az?2014. febr. 20. 15:44
1/11 anonim válasza:
nem lehet ,hogy gyümölcs krémes kenyér volt.
Én arra emlékszem ,hogy túrókrémes volt, és gyümölcsös.
2/11 anonim válasza:
Édes volt vagy sós?
Lehet, hogy körözött volt!
A vaj meg a méz keveredésének tényleg nem rózsaszín a színe a kenyéren! :)
Nekünk még cukros vajas kenyeret is adtak! :)
Vaj volt rákenve, de édes volt. Azóta is keresem azt a vajat ami ilyen édes! :)
4/11 anonim válasza:
Vannak emlékeim olyan "vajas-lekváros" kenyérről, ahol a vaj és a lekvár össze volt keverve, valami fura masszává és azt kenték a kenyérre. Lehet, nálad is hasonló volt.
5/11 anonim válasza:
Szerintem is vajas-lekváros lehetett. ahogy rákenéskor összekeveredtek, olyan rózsaszínes lett.
És valóban finom a vajaskenyér eperlekvárral.
6/11 anonim válasza:
Nope. Az gyümölcsös-túrós lehetett, amiről a kérdező beszél. Mi is ettünk olyat :) Volt barackos, meg néha epres.
7/11 anonim válasza:
Hali, volt valami meghatározhatatlan trutymólék nálunk is, olyanná tette a kenyeret, kicsit mintha sütemény lenne, kicsit mintha megcukrozták volna a vajat, köze nem volt túróhoz, körözötthöz. Tudjátok, van az a csokikrémes tekercs, na, igazából kicsit annak a krémjéhez is hasonlított ízügyileg, állagra teljesen olyan volt, mint a vaj. Nem hinném, hogy ez a gyümölcsös-túrós dolog volt, és tuti nem lekvár, tiszta olyan volt mint a vaj állagra, egyáltalán nem ragadt, csúszott, mint a sima vaj. És szerintem az lesz az, amiről a kérdező ír itten.
8/11 anonim válasza:
*és a barackhoz egyáltalán nem volt köze, eperhez sem. Vagy nemtom ,lehet, hogy nálatok akik itt írtak, tényleg más volt? Am nekünk az a trutyi egyfajta volt.
9/11 anonim válasza:
körözettes túró krém kevés piros paprikával
10/11 anonim válasza:
A mi óvodánkban is kikeverték a vajat vagy a mézzel, vagy a lekvárral és úgy ment a kenyérre.Szerintem nálad is így történhetett, hogy a vajat lekvárral keverve kenték a kenyérre. (Ez több okból is jó: nem folyik le a vajaskenyérről a lekvár vagy a méz, csak egyszer kell kenni,a gyerek nem tudja lenyalni az édeset a kenyér tetejéről)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!