Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van két szelet teljesen...

Kiss-Kárpáty Ildikó kérdése:

Van két szelet teljesen száraz kenyerem, hogyan lehetne ismét fogyaszthatóvá tenni?

Figyelt kérdés
2 hete a frissen kisült rántott hús alá tettem két szelet kenyeret, hogy felszívja a fölös olajat, a rántott hús elfogyott a két szelet kiszáradt, mert elfeledkeztem róla. Most viszont szükségem lenne rájuk, mert elfelejtettem karácsony előtt bevásárolni, így nincs itthon kenyér csak ez a két szelet száraz. csak egészen kicsit lettek olajosak, hogyan lehetne őket ujjá varázsolni?

2013. dec. 25. 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Megkened egy kis vajjal, és vajas felével belerakod egy serpenyőbe. Szépen aranyszínűre megsütöd, nem hagyod, hogy megégjen. Felpuhul és jó ízt ad neki a vaj. Margarin is jó hozzá, vagy zsír.
2013. dec. 25. 21:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Bundáskenyér, pirítós, Mákos guba kenyérből. máshogy nem hiszem
2013. dec. 25. 21:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Bár, ha csont száraz, akkor ez kevés. Beáztathatod tejbe és csinálhatsz belőle bundás kenyeret.
2013. dec. 25. 21:09
 4/12 anonim ***** válasza:
szaladj el kenyérért valahova :) én is nemrég mentem el az éjjelnappaliba mert nem volt elég a kenyér itthon :)
2013. dec. 25. 21:20
 5/12 anonim válasza:
Hát ez durva, hogy lehet elfelejteni kenyeret venni? És nem penészes 2 hét után? Pirítsd meg olajon.
2013. dec. 25. 21:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem penészes, mert teljesen kiszáradt. Látszólag semmi baja, csak ugye leginkább zsemlemorzsának alkalmas az állaga miatt. Sajnos az országnak ebben a részében nincsenek éjjelnappali boltok, ilyenkor 3 napig nincs nyitva semmi. De nem gond, mert vannak itthon levesporok, tészta, és még egy kis krumpli is maradt, illetve fagyasztott hal, tehát éhezés nem lesz. De azért nem ártana egy kis kenyér, azt hittem valamilyen praktikával ujjá lehet varázsolni, pl vízbe mártani, majd alufóliába csomagolva kicsit betenni a sütőbe?
2013. dec. 25. 22:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Jah és tijás sincs, tehát a bundás kenyér ugrott, valamint a rántott hal lehetősége is, ha pl megtörném a kenyereket zsemlemorzsának... Érdekes hogy karácsonyra csak 2 kenyér maradt és 3 hal, mint a bibliai történetben, talán szét kellene osztanom??? :)
2013. dec. 25. 22:14
 8/12 MINDENLÉBENKANÁL válasza:
8%
Kérdezőnek: Szerintem inkább tojás, mint "tijás". DE elfelejteni kenyeret venni karácsonyra... HMMM, nem vagy semmi.
2013. dec. 25. 22:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
kedves MINDENLÉBENKANÁL véletlen mellé ütött gépelés közben, nem kell bele kötni az élő fába is...
2013. dec. 26. 00:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Vágd kockára, vagy tördeld össze a kenyeret.

Készíts egy kis rántott leves-alapot (krumplival, zöldséggel) és a kenyérkockákat belerakva, egy kicsit esetleg még főzöl is rajta! Nem lesz kidobva a kenyered!

2013. dec. 26. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!