A száraz babot hol tároljam, hogy ne legyenek apró lyukak rajta? Szóval bogaras ne legyen? Egy müanyag vödörbe raktam lefödve s tele lettek, használhatatlan lett. Most karton dobozba tettem. Valami tanács?
Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 19:17
1/4 anonim válasza:
Ha van hely a fagyasztóba adagonként.
2/4 anonim válasza:
A babba a bogarak (hivatalos neve zsizsik) már a szárán belekerülnek pete formájában, és szép lassan fejlödnek benne, majd idövel kimásznak.
Az olyan babot, ami fertözött (márpedig majdnem mind az) ezért célszerü lefagyasztani, mert akkor nem tud kikelni a petéböla bogár.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,a fagyasztóba nem fér be,de megpróbálom kint tárolni ,s ott meg tud megfagyni ilyen hidegbe.
2013. dec. 5. 05:43
4/4 anonim válasza:
Dupla neylon zacsiban tárolom, a szája külön-külön mindkettőnek szorosan bekötve, és a beépített szekrényben tárolom. Igaz, hogy egyszerre kb. 3-4 főzésre (kb. 3-4 hónapra) valónál többet egyszerre nem szoktam venni. Másrészt főzés előtti este mindig forró vizet eresztek rá, ha valami van benne, akkor az ki is jön. Ez esetben az egész megy (menne) a kukába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!