Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka egy igazi bográcsba...

Mi a titka egy igazi bográcsban készült vadpörköltnek?

Figyelt kérdés

Várom a tapasztalatokat, praktikákat.



2016. júl. 27. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Finomra kell főzni.
2016. júl. 27. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

- Szedd le a faggyút róla, ha van

- Rakni kell bele néhány gerezd fokhagymát, szemes borsot, kevéske szemes köménymagot

- 1-2 deci (a hús mennyiségétől függ) vörös bort hozzá. Van aki már eleve a főzés megkezdésekor, más, mielőtt teljesen készre főzné, annak előtte önti bele. Így is, úgy is jó.

- Tudd, hogy sokkal hosszabb főzési idő kell neki, mint akár egy marhának is, add meg neki az időt, ne sürgesd, csak szépen, lassan, komótosan rotyogjon.

2016. júl. 28. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
3 óra áll rendelkezésre
2016. júl. 28. 09:05
 4/10 anonim ***** válasza:
16%
Akkor nekiállni is felesleges.
2016. júl. 28. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Tisztítsd meg húst az inaktól hártyáktól ,

Vágd nemtúl kicsi darabokra,

Forrázd le lobogó forróvízzel,

Szürd le ,mosd meg hideg vízzel

A bográcsot kend ki fagyos zsirral

Rétegezd a húst /alul a csontos részek/ az apróra vágott vöröshagymát amig el nem fogynak a hozzávalók ,

A tetejére szórj pár darab összevágott zölpaprikát ,

Tedd fel a tűzre és forrald fel nem kell keverni csak rázogatni

Amikor a hús kifehéredett ,sózd meg borsozd ,tehetsz bele babérlevelet ,foghagymát

Amikor a tetején összeáll a zsír és a hús elkezd puhulni,tedd hozzá az őrölt paprika felét úgy hogy kanalankét az összegyült zsirra szórod,

Főzd amíg a hús már majdnem kész

Add hozzá az őrölt paprika másik felét és a száraz vörösbort,

Forrald fel ,majd csendesen főzd míg el nem készül.

Tálald friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

2016. júl. 28. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
63%

"Forrázd le lobogó forróvízzel,

Szürd le ,mosd meg hideg vízzel"

Miféle kontárkodás ez már megint?

2016. júl. 28. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én ígykészítem ,a birkát is így készítem, az apám is így főzte ,de még a nagyapám is . mielótt lekontározol ,próbáld ki .
2016. júl. 28. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon lassú tűzön kell főzni,hogy ne menjenek el az ízek,plusz kell puhításnak vörösbor (száraz is jó). Az alkohol kifő,eheti gyerek is.
2016. júl. 28. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Amugy a vörös bor, ami belekerül, két részletben kell hogy érkezzen. Első adag a hús puhulását segíti, a második pedig ízt ad. Csak is száraz.
2016. júl. 28. 17:20
 10/10 anonim válasza:
Nagyon hatásos! Mielőtt hozzáfogsz,igyál meg egy felest.Főzés közben nagyon oda kell figyelni,hogy a pörköltbe is maradjon a vörösborból!
2017. jan. 27. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!