Mi a titka egy igazi bográcsban készült vadpörköltnek?
Várom a tapasztalatokat, praktikákat.
☺
- Szedd le a faggyút róla, ha van
- Rakni kell bele néhány gerezd fokhagymát, szemes borsot, kevéske szemes köménymagot
- 1-2 deci (a hús mennyiségétől függ) vörös bort hozzá. Van aki már eleve a főzés megkezdésekor, más, mielőtt teljesen készre főzné, annak előtte önti bele. Így is, úgy is jó.
- Tudd, hogy sokkal hosszabb főzési idő kell neki, mint akár egy marhának is, add meg neki az időt, ne sürgesd, csak szépen, lassan, komótosan rotyogjon.
Tisztítsd meg húst az inaktól hártyáktól ,
Vágd nemtúl kicsi darabokra,
Forrázd le lobogó forróvízzel,
Szürd le ,mosd meg hideg vízzel
A bográcsot kend ki fagyos zsirral
Rétegezd a húst /alul a csontos részek/ az apróra vágott vöröshagymát amig el nem fogynak a hozzávalók ,
A tetejére szórj pár darab összevágott zölpaprikát ,
Tedd fel a tűzre és forrald fel nem kell keverni csak rázogatni
Amikor a hús kifehéredett ,sózd meg borsozd ,tehetsz bele babérlevelet ,foghagymát
Amikor a tetején összeáll a zsír és a hús elkezd puhulni,tedd hozzá az őrölt paprika felét úgy hogy kanalankét az összegyült zsirra szórod,
Főzd amíg a hús már majdnem kész
Add hozzá az őrölt paprika másik felét és a száraz vörösbort,
Forrald fel ,majd csendesen főzd míg el nem készül.
Tálald friss kenyérrel.
Jó étvágyat!
"Forrázd le lobogó forróvízzel,
Szürd le ,mosd meg hideg vízzel"
Miféle kontárkodás ez már megint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!