Sertéspörköltet szeretnék főzni fél kg.combból (nem szeretem a zsíros húst), de csak kicsi edényem van, aminek van teteje (ami nagyobb lenne, annak nincs). Mit tegyek? Inkább fedő nélkül főzzem, vagy kisebb edényben, de fedővel?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 27. 09:25
1/6 anonim válasza:
Fedő nélkül is lehet főzni a pörköltet. Bővebb víz kell rá és akkor le sem ég. Majd közben figyelni, ha kell pótolni a vizet. A vége felé addig főzöd még, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri.
2/6 anonim válasza:
Fedő nélkül főzném, nagyobb edényben.
3/6 anonim válasza:
Én soha nem teszek fedőt a pörköltre, és nem szokott leégni. Szóval én is a nagyobbat javaslom.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
2013. ápr. 27. 09:44
5/6 anonim válasza:
Most éppen zúzapörköltet főzök olyan edényben, amelynek szintén nincs födője.
Fordított állásban ráborítol egy-két mérettel kisebb lábast, és akkor az egy olyan födő, amely segíti is a fövés hatékonyságát, de marad is a széle mellett elég szabad hely, hogy a gőz el tudjon közben szállni.
Vagy ha kisebb födőd van, azt használod, de egy fakanalat rakj alá keresztben a lábas szélére, és akkor azon megáll a födő egyik széle, nem fog bele-esni a pörköltbe.
6/6 anonim válasza:
Lapostányér is jól használható fedőnek. Csak kell valami segédeszköz (pl. konyharuha) amivel meg lehet fogni miután átforrósodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!