Kevés virágföldből (kb. egy 20l-es zsákból), és pár kisebb-nagyobb terméskőből már lehet aranyos kis sziklakertet készíteni?
olyan minit, mint amekkora a zsák.
Mivel vékony lenne a talaj (kis tömegű) hamar kiszáradna,
ezért szerintem szárazságrűrő alacsony növényeket tennék bele
pl. varjúháj
(laikus)
A tutit már megírták neked. A "normális" sziklakerti növényeknek megfelel bármilyen "normális" kerti talaj.
Nekem ősszel majd sajnos szét kell bontanom az enyimét, iszonyatos módon begazosodott. És tavaly ősszel vettem észre, hogy vmi penész-féleség tűnt fel néhány növényen. :( Én majd fele-fele arányban adom a kerti földet és vmi zsákosat.
Nekem van sok fajta varjúhájam, kövirózsám, egy részébe porcsin rózsa is van. Utóbbit nem szeretem annyira, de nagyon "cuki" színes tud lenni. a kedvencem a pompás varjóháj (rózsaszín). Tavaly ültettem belőle 4 db-ot. Most kezdik kidugni a buksijukat, de nem 4 db lesz, hanem min. 10. Ez tavasszal, nyáron növekszik és október táján virágzik. Hát vmi nagyon jól néz ki, amikor már szinte minden levirágzott.
Keress rá neten a varjúháj félékre (Sedum), nagyon sokféle van és nagyon jól néznek ki. Illetve néhány kutyatej (euphorbia) is mutatós tud lenni.
Majd jövőre, ha már meg lesz a végső formája, akkor beleteszek még néhány törpeszegfűt is.
Ha rám hallgatsz, akkor menjetek el először néhány kertészetbe, ott nézelődhettek, tanácsot kérhettek, stb... Aztán nézzél körül a neten, mert egy csomó mindent olcsóbban be lehet szerezni kisebb kertészetekből vagy akár a vateráról. (Nagyon sok növényem van onnan)
És nézzetek körül az ismerősöknél, szomszédoknál. Biztos vagyok benne, hogy néhány normális mamika szívesen adna 1-1 kövirózsát vagy bármi mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!