Hogyan készítsem el a zabpelyhet?
Szerintem nem jó sokáig összekeverve hagyni. Én ha csinálom, akkor beleöntök egy tálba valamennyi zabpelyhet meg egy kis cukrot vagy mézet esetleg kakaót, öntök rá tejet (ha kakaót is, akkor közben kevergetni kell), ha van időm/kedvem, akkor úgy hagyom pár percre, összekeverem, hogy feloldódjon a cukor, akkor ha olyanom van, teszek bele mazsolát is és úgy fogyasztom.
Van amikor gyümölcsjogurttal keverem, úgy is finom, de úgy kicsit keményebb, ha azonnal enném. Pár perc után finom.
Következő lehetőség, hogy csak piciket tejet teszek max, cukrot és túróval keverem ki. Ilyenkor szeretek bele banánt is tenni vagy mazsolát vagy pedig tej helyett jogurtot.
Ráöntötted a tejet, betetted éjszakára a hűtőbe és másnap megetted?
Nem főzted meg?
Én is beáztatom és megfőzöm. Egy pici vajat keverek bele.
Finom krémes ,gyümölccsel fahéjjal isteni.
A zabpelyhet nem kell éjszakára beáztatni, bőven elég fogyasztás előtt 1-2 perccel leönteni.
Én speciel gyümölcsöt botmixerelek össze tejjel, kefírrel vagy vízzel. Tehetsz belee kakaót, mazsolát, kókuszreszeléket, bármit.
A zabkásának nem gusztusos az állaga sokak számára, ez ilyen. Nekem nincs vele bajom, poénosnak találom :D
De sokféleképpen lehet enni. Van, aki csak beáztatja vagy leönti, én szigorúan szétfőzöm (bár egyszer próbáltam nyersen kókusztejben, az jó volt). Tejjel még sosem ettem, mindig vízzel főzöm. Ez így elég hervasztó, de mind a párom, mind én teszünk bele kókuszreszeléket, amitől voltaképpen kókusztejes lesz. Az arányok emberfüggők, ő 13 dkg zabpehelyhez 5 dkg kókuszt tesz, én minimum annyit, mint a zab s egyéb olajos magvat is. Alaposan elnyomom a zabot, de az állagához hozzáad és finom lesz. Gyümölcs (alma, körte, mazsola, banán, meggy...etc.), fahéj jó bele, de kakaózva is OK, ez utóbbi esetben édesítjük, amúgy nem, hisz ott a gyümölcs és a kókusz, s még a zab is édeskés. De ez ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!