Hogyan készítsem el a zabpelyhet?
zabpelyhet? nem a zabkására gondolsz?:)
ha zabpelyhes reggelire gondolsz: zabpelyhet és mazsolát leöntök egy kis vizzel este, amit reggelre magába szív és megpuhul. öntök rá natur joghurtot (lidl-ben szoktam venni, diétásabb mint az activia!) és szórok rá korpát, valamint ízesítem gyümölccsel. banán, vagy málna, esetleg alma...
30-40g zabpehely, víz.
Addig főződ, amíg felszívja magát a zab vízzel, ha akarod, még sűrítheted(valaki hígan szereti, valaki keményen, hogy szinte már harapni lehet).
Édesítsd fahéjjal.
40gr zabpehely, 4 deci víz, 2tojásfehérje, 7gr kakaópor, fahéj, rumaroma, 1 alma apró kockákra vágva, 4-6 szem édesítő.
Az alma kivételével minden hozzávalót összekeverek egy lábasba. Folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön, hogy a tojásfehérje ne csapódjon ki, főzd meg, majd ha kész keverd bele az almakockákat. Nagyon finom!
én azért a zabot nem hagynám ki, jó dolog a zab :D
mármint a sima natúr zab
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!