Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készitsem elő a csülköt?

Hogyan készitsem elő a csülköt?

Figyelt kérdés
Pénteken elutazunk egy hétvégi házba (ahol van tűzhely, sütő), estére érünk oda, és csülköt szeretnénk vacsorázni. Arra gondoltam, hogy itthon megfőzöm, és ott már csak berakom a sütőbe, hogy gyorsan tudjunk enni. Mennyi ideig főzzem, hogy ott majd gyorsan megsüljön? Vagy süssem is még itthon?

2017. szept. 12. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
Ha sült csülköt akarsz, akkor minek akarod fözni? Otthon süsd készre, és amikor odaértek ott süsd át ropogósra.
2017. szept. 12. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Csülök pékné módra: először meg kell főzni, aztán sütni.
2017. szept. 12. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Én sosem fözöm (igaz, hogy az én receptem ezelött kb 100 évvel íródott és akkor még nem fözték meg elöre).
2017. szept. 12. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Dehogy kell főzni.

Szégyen, de még szakács kollégától is nem egytől láttam ilyet. Egy háziasszonytól még elmegy, ha nagyjából jó a végeredmény, "jó az úgy" de szakácstól... azonnal b-nám ki, mint macskát szarni.


A péknét sütni kell.

Ég egy föld a különbség egy főtt hús, meg egy sült hús között.

2 órás főzéssel, meg negyed órányi sütéssel meg a büdös életben nem lesz olyan, mint 2,5 órás sütéssel.

Hogy lesz elropogtatható a bőre?

Mert ahhoz a teljes sütési idő kell, negyed órás sütéstől egy fél milliméter se lesz ropogós, nem hogy az egész.

Mitől lesz sült hús íze a húsnak?

Beszórod sülthús ízű aromával?


Meg kell sütni, tálalás előtt meg sütőben 90 fokon légkeverésen visszamelegíteni. Nem egy nagy varázslat.

2017. szept. 12. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

"Csülök pékné módra: először meg kell főzni, aztán sütni."


Így is meg lehet csinálni, teljesen meg kell főzni, mert egy rövid sütéstől már nem fog tovább puhulni, csak max kap egy minimális kéret.


Csak arra az egyre kérlek, legalább annyival tiszteld meg a péknét, hogy ezt az ételt átnevezed valami másra, mert ez nem pékné!

2017. szept. 12. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
És még ilyen embereknek van pofájuk pontozgatni. Akik olyan hülyék a főzéshez mint a seggem. Leköpni való dilettáns csürhe!
2017. szept. 12. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
56%
:D : D:D :D
2017. szept. 12. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Négyes: hát van ilyen is. Amikor kioktatom őket, hogy a margarin az nem vaj, meg a margarinnal készített sütemény sosem lesz olyan, mint a vajjal készült, vagy a gasztrotörténeti kutatásaimmal rukkolok elő, akkor szintén lepontoznak. Ezek ilyen átlagos magyar háziasszonyok, azt hiszik, hogy jól főznek, a krémesbe vanília ízű pudingport tesznek, sosem kóstoltak valódi tejfölt, azt sem tudják, hogy a szardellát eszik-e vagy isszák, a pörköltöt olívaolajon sütik, de magát a pörkölési eljárást nem is ismerik stb. stb.
2017. szept. 12. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!