Hátsó nyers csülköt sütőben, akár római tálban szeretnék sütni (jó omlósra) azért, hogy főzés közben ne főjjön ki az íze. Tudtok ehhez jó receptet?
A befüszerezett csülköt kb 1-2 dl vízzel elkezded (150-160 fokon) lefedve párolni, amíg megpuhul. Ez kb egy óra kilónként, minél nagyobb a csülök, annát több idö. (Tehát még véletlen sem fözni kell sok vízben, hanem majdnem csak a saját levében párolni!)
Amikor megpuhult, akkor a fedöt levéve magas höfokon (kb 200-220 fok) pirosra sütni, közben a kisült lével többször megöntözni, hogy ne száradjon ki és szép színt kapjon.
A római tál nagyon jó ötlet részedről. alaposan áztasd be, majd egy kis zsiradékkal kikenve helyezd bele a besózott, esetleg fokhagymával megtűzdelt csülköt.
Fedő alatt a saját, illetve a cserépedényből származó párában tökéletesen megpuhul. lehet mellé , úgy kb félidőben krumplit, zöldségeket, vöröshagymát is tenni, és folytatni a sütést.
Ha a csontot már ki lehet fordítani egy mozdulattal, akkor omlós, ízletes, vagyis majdnem kész. Majdnem azért, mert, ha akarod, egy kis mézes sörrel megkenve, vagy szalonnával kenegetve ropogós pirosra sütheted, persze a fedele nélkül.
#2-es én is pont ezt akartam írni,mikor olvastam,hogy csülök,de már megelőztél.
Az az egyik kedvenc ételem. :)
67 %-os: elvileg igazad van, a leírt receptek is a pékné módra készült csülöknek megfelelöek.
A másodikkal csak annyi a gond, hogy a kérdezö nincs igazán kisegítve a google - csülök pékné módra válasszal, mert erre kb hatvanvalahányEZER válasz jön.
A kérdezö nem hiszem, hogy igen gyakorlott szakács lenne, ezért neki végképp nehézséget okozna szétválasztani ezel közül a JÓ és a HASZNÁLHATATLAN recepteket, és a jók közül megkeresni egyet, amit ki mer próbálni.
Ezért nem érdemes ilyen konkrét kérdésre a google-t javasolni, sokkal többre megy EGY KONKRÉT recepttel.
Éppen ezért a sok közül majd azt választja ki, amelyik a saját megszokott ízlésükhöz a legközelebb áll.
Másrészt, ezért lepontozni egy olyan választ, amely egyébként a feltett kérdésnek tökéletesen megfelel...
Ki vagy te? És honnét veszed, hogy a kérdező még gyakorlatlan akár a főzésben, akár a google-ban??? Erről nem ír, nem beszél!
Te vagy az, aki feltételezések alapján, nagyon meglehet, hogy totál hülyeségeket szólsz.
Elöször is nagyon szépen megkérlek, ne veszekedj, ne sértegess, én sem teszem!
"Éppen ezért a sok közül majd azt választja ki, amelyik a saját megszokott ízlésükhöz a legközelebb áll."
Gondolom, a kérdezö nem akar több száz receptet végigolvasni és végigpróbálni - mert olvasás alapján csak igen gyakorlott szakácsok tudják eldönteni, mi az, ami jó is lesz, a többség nem igazán tudja leírás alapján elképzelni a végeredményt!
"Másrészt, ezért lepontozni egy olyan választ, amely egyébként a feltett kérdésnek tökéletesen megfelel..."
A lepontozás nem az én "müvem", és rengeteg mindenki jár csak azért erre az oldalra, hogy lepontozzon - hogy ezen neki mi a jó, nem tudom, de sokaknak ez szerez örömet. Ha megnézed, majdnem mindenválaszt lepontoztak, függeltenül a tartalmától.
"Ki vagy te? És honnét veszed, hogy a kérdező még gyakorlatlan akár a főzésben, akár a google-ban??? Erről nem ír, nem beszél!"
Én közel 50 éve fözö valaki vagyok, de nem értem, ez miért lényeg, elvégre nem bántottam senkit.
A kérdezö azért lehet gyakorlatlan - legalább is ebben az ételben -, mert a kérdése alapján nem tudja, hogy lehet jól elkészíteni a csülköt - de írtam is, hogy ezt csak feltételezem, viszont egy nem túl gyakorlott embernek többet segít egy konkrét recept, mint sokezer link.
"Te vagy az, aki feltételezések alapján, nagyon meglehet, hogy totál hülyeségeket szólsz."
AZ EGYETLEN feltételezésem az volt, hogy a kérdezö még kezdö lehet, a többi nem feltételezés, hanem segítö válasz.
Az, hogy megpróbálom leírni, miért jobb a konkrét recept, mint a google, szerintem nem hülyeség. (Mellesleg ha olvasgatsz a fözös kérdések közt, igen sokszor írják a kérdezök, hogy kipróbált recepteket kérnek, mert a google egyszerüen annyi találatot ad ki és köztük igen sok használhatatlant is, hogy azzal nem jutnak semmire.) Szóval ez nemcsak az én véleményem, hanem igen sokaké.
Szóval légy szíves, ne engem szidj (ok nélkül), ne velem akarj veszekedni, hanem próbáld figyelmesen, értö módon olvasni a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!