Mért nem lessz sűrű szaftja a pörimnek?
Figyelt kérdés
Mindig ugyan úgy készítem, de nem mindig van sűrű szaftja. Mitől lehet? Azt tudom hogy több hagyma sűrűbb szaft, de van mikor az sem segít. Egyedüli változó a hús. Attól lehet?2016. aug. 15. 01:36
1/10 anonim válasza:
Hagyd elpárologni a vizet addig ameddig olyan nem lessz a szaft amilyet akarsz
2/10 anonim válasza:
Marhának, vörös húsnak sűrűbb a szaftja. Illetve tegyél bele főzéskor paprikát, paradicsomot is, amig teljesen szét nem főnek.
3/10 anonim válasza:
Csak akkor lesz, ha a hús tartalmaz annyi kollagént a bőr és egyéb kötőszövetek formájában, amitől kocsonyásodni képes a főzet. Nem véletlenül legjobb a marhalábszár (marhapörköltnél).
4/10 anonim válasza:
Több hagyma, paradicsom, paprika, és tovább főződ. Ennyi a megoldása.
5/10 anonim válasza:
Már egy párszor leírtam, de úgy látszik ez egy borzasztó erős tévhit.
Egyáltalán nem arról van szó, hogy pörköltnek a marhalábszár lenne a legjobb, hanem pont fordítva.
A marha lábszár semmi másnak nem alkalmas, csak pörköltnek, ezért készül legtöbbször abból pörkölt.
6/10 anonim válasza:
Tévedés, hogy a több hagymától lesz sűrű a szaft. Attól csak égni fog a gyomrotok. Pörköltnek való hús kell hozzá, a hagymát zsíron pirítani meg, rá a pirospaprika,főzés közben csak annyi víz, hogy ne égjen le. Ha elfő a víz, meleg vízzel pótolni. Lehet bele tenni paradicsomot, zöldpaprikát is, de ez nem sűríti nagyon.
7/10 anonim válasza:
1 kg marhalábszár , 0,5 kg hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika 1 kávéskanál bors 1/2 kávéskanál őrölt kömény.
és persze pirospaprika.
Annyi víz, hogy ellepje.
Ennyi az egész.
9/10 anonim válasza:
Kb úgy ahogy a 7. írja. A 6. nem ért hozzá.
De az hogy a legjobb pörkölt miből lesz az nagyon relatív.
Nekem is az egyik legjobb a marhapörkölt, marhalábszárból.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. szept. 2. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!