Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mért nem lessz sűrű szaftja a...

Mért nem lessz sűrű szaftja a pörimnek?

Figyelt kérdés
Mindig ugyan úgy készítem, de nem mindig van sűrű szaftja. Mitől lehet? Azt tudom hogy több hagyma sűrűbb szaft, de van mikor az sem segít. Egyedüli változó a hús. Attól lehet?
2016. aug. 15. 01:36
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Hagyd elpárologni a vizet addig ameddig olyan nem lessz a szaft amilyet akarsz
2016. aug. 15. 02:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
100%
Marhának, vörös húsnak sűrűbb a szaftja. Illetve tegyél bele főzéskor paprikát, paradicsomot is, amig teljesen szét nem főnek.
2016. aug. 15. 04:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Csak akkor lesz, ha a hús tartalmaz annyi kollagént a bőr és egyéb kötőszövetek formájában, amitől kocsonyásodni képes a főzet. Nem véletlenül legjobb a marhalábszár (marhapörköltnél).
2016. aug. 15. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Több hagyma, paradicsom, paprika, és tovább főződ. Ennyi a megoldása.
2016. aug. 15. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Már egy párszor leírtam, de úgy látszik ez egy borzasztó erős tévhit.

Egyáltalán nem arról van szó, hogy pörköltnek a marhalábszár lenne a legjobb, hanem pont fordítva.

A marha lábszár semmi másnak nem alkalmas, csak pörköltnek, ezért készül legtöbbször abból pörkölt.

2016. aug. 15. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
19%
Tévedés, hogy a több hagymától lesz sűrű a szaft. Attól csak égni fog a gyomrotok. Pörköltnek való hús kell hozzá, a hagymát zsíron pirítani meg, rá a pirospaprika,főzés közben csak annyi víz, hogy ne égjen le. Ha elfő a víz, meleg vízzel pótolni. Lehet bele tenni paradicsomot, zöldpaprikát is, de ez nem sűríti nagyon.
2016. aug. 15. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
56%

1 kg marhalábszár , 0,5 kg hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika 1 kávéskanál bors 1/2 kávéskanál őrölt kömény.

és persze pirospaprika.

Annyi víz, hogy ellepje.

Ennyi az egész.

2016. aug. 15. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
Ja és természetesen só!
2016. aug. 15. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Kb úgy ahogy a 7. írja. A 6. nem ért hozzá.

De az hogy a legjobb pörkölt miből lesz az nagyon relatív.

Nekem is az egyik legjobb a marhapörkölt, marhalábszárból.

2016. aug. 20. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. szept. 2. 15:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!