Mitzől lesz a pörköltnek sok, jó szaftja?
én nem értek hozzá, de úgy tűnik a kérdező sem, tehát segítek a sok segítőnek: SOK és JÓ a kérdés
és szeretek belőle szaftogatni, és úgy tűnik ő is, tehát az a kérdése, hogy mennyit hígíthatja, vagy mivel oldhatja meg, hogy sok legyen a szaft, de még ízes
Ha szakszerűen készíted el és nem csak összedobod!
Nem a hagymával való a szaftot dúsítani, de az tény, minél több hagyma megy bele, annál sűrűbb lesz.
Egy közepes fej hagyma elvileg elég egy 4 főnek való pörkölthöz.
A titok nyitja, hogy minimum kétszer zsírjára kell sütni, meg hogy jó minőségű legyen a hús.
Nem hiába nevezik pörköltnek. A húst régesrégen magában pörkölték, mielőtt vizet adtak hozzá...
Na de manapság.
Hagymát apróra kockázod, kis zsíron karamellizálod. Eztán belerakod a felkockázott tiszta húst. Levet fog ereszteni, és addig kevergeted, míg az összes lé elfőtt, azaz zsírjára sült.
Ezután pirospaprikát adsz hozzá (pillanatra lehúzhatod a lángról), elkeverd és kevés vizet adsz hozzá. Annyit, hogy ne lepje el, mert az már sok, de azért legyen benne.
(Tehát a paprikát nem a hagyma után rakjuk be, ugye figyeltél?! Sokan már itt elrontják...)
Ezután főzöd-kevered, amíg újra elfő a leve és zsírjára sül... utána szépen apránként adagolsz hozzá vizet, és még főzöd egy ideig, bár ekkorra már félig meg is puhult.
No csak az a baj, hogy a mai tesco gazdaságos húsok olyna vackok, hogy nem lesz belőlük igazi pörkölt... Ezért , valahol érthető módon a legtöbben hagymával dúsítják.
(Ínyesmester szakácskönyvét lapozgasd!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!