Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitzől lesz a pörköltnek sok,...

Mitzől lesz a pörköltnek sok, jó szaftja?

Figyelt kérdés
2014. febr. 18. 16:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
36%
a jó sok hagymától jól lepiritva ,és csak annyi vízzel enged fel ami éppen elepi a húst. Késöbb potold ha kell.
2014. febr. 18. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
Sok hagyma lepiritva ,és zsíron és nem olajon . annyi víz ami éppen befedi húst.Pótolni a vízet csak akkor amikor kell még rá foyadék.
2014. febr. 18. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
2014. febr. 18. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
NEM kell sok hagyma, ez csak hiedelem. Zsíron kell megpirítani a hagymát. Pörköltnek való hús kell hozzá, és csak annyi vizet rá, ami éppen ellepi. Inkább utána kell pótolni a vizet, minthogy sok legyen. A hús (csirkecomb,far-hát, sertéslapocka, birka, marhalábszár) főlés közben levet enged.
2014. febr. 18. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
ha raksz bele egy kis sárgarépát, "zúzva", illetve félkarikára vágva, isteni lesz
2014. febr. 18. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
31%
Megfelelő hús, zsír és nem olaj (én libazsírt használok ) kellő hagyma, (nem túl sok és nem túl kevés) és az ízek, fokhagyma, csípős paprika, köménymag, paradicsom, őrölt bors, jó minőségű őrölt pirospaprika, a végén jófajta vörösbor.
2014. febr. 18. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:

én nem értek hozzá, de úgy tűnik a kérdező sem, tehát segítek a sok segítőnek: SOK és JÓ a kérdés


és szeretek belőle szaftogatni, és úgy tűnik ő is, tehát az a kérdése, hogy mennyit hígíthatja, vagy mivel oldhatja meg, hogy sok legyen a szaft, de még ízes

2014. febr. 18. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
ja, és még ne lehessen gulyásnak szólítani :)
2014. febr. 18. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
ugy hogy dobsz bele egykét pörköltkockát a maggitol
2014. febr. 18. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
83%

Ha szakszerűen készíted el és nem csak összedobod!


Nem a hagymával való a szaftot dúsítani, de az tény, minél több hagyma megy bele, annál sűrűbb lesz.

Egy közepes fej hagyma elvileg elég egy 4 főnek való pörkölthöz.


A titok nyitja, hogy minimum kétszer zsírjára kell sütni, meg hogy jó minőségű legyen a hús.

Nem hiába nevezik pörköltnek. A húst régesrégen magában pörkölték, mielőtt vizet adtak hozzá...

Na de manapság.


Hagymát apróra kockázod, kis zsíron karamellizálod. Eztán belerakod a felkockázott tiszta húst. Levet fog ereszteni, és addig kevergeted, míg az összes lé elfőtt, azaz zsírjára sült.

Ezután pirospaprikát adsz hozzá (pillanatra lehúzhatod a lángról), elkeverd és kevés vizet adsz hozzá. Annyit, hogy ne lepje el, mert az már sok, de azért legyen benne.

(Tehát a paprikát nem a hagyma után rakjuk be, ugye figyeltél?! Sokan már itt elrontják...)

Ezután főzöd-kevered, amíg újra elfő a leve és zsírjára sül... utána szépen apránként adagolsz hozzá vizet, és még főzöd egy ideig, bár ekkorra már félig meg is puhult.


No csak az a baj, hogy a mai tesco gazdaságos húsok olyna vackok, hogy nem lesz belőlük igazi pörkölt... Ezért , valahol érthető módon a legtöbben hagymával dúsítják.


(Ínyesmester szakácskönyvét lapozgasd!)

2014. febr. 18. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!