A pörköltnek miért ez a neve? Mit kell pörkölni? A hagymát, a paprikát, vagy a húst?
Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 17:09
1/12 anonim válasza:
a hagymát és a húst kell lepörkölni
2/12 anonim válasza:
a pirospaprikát pörkölöd forró zsiradékon
3/12 anonim válasza:
A húst! A paprikát semmiképpen sem, mert megég és keserű lesz.
4/12 anonim válasza:
leginkább a húst. A paprikát ne, mert könnyen megég.
(a húst saját levében pörkölik.)
5/12 anonim válasza:
A pörkölt azért pörkölt,mert főzés közben többször lesütöd zsírjára a húst. Azaz lepörkölöd.
9/12 anonim válasza:
17:16 nyert és ezt hívják szakaszos párolásnak.Nyertem valamit azért a kiegészítő válasszal ? :D
10/12 A kérdező kommentje:
azért kérdeztem, mert én semmit nem pörkölök. (azért imádjuk). ezért gondolkoztam el, hogy miért is ez a neve. de ki fogom próbálni úgy, hogy pörkölni fogom a húst. köszi az internetes cimet. tanulságos, és igaz. kösz a válaszokat.
2010. jún. 4. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!