Nem sűrűsödik be a pörköltem szaftja. Mit tudok vele csinálni?
A hús már teljesen puha, de a pörkölt szaftja még nem az igazi, még nagyon vizes, leves. Múltkor nagyon jól sikerült, most nem tudom, mi lehet a gond. Valami javaslat esetleg?
Előre is köszönöm!!!
Ha a húsod már teljesen megpuhult, kiveheted egy szűrőkanállal és a szaftot magában forralhatod tovább, amíg kellően besűrűsödik, a húst majd a végén visszadobod a szaftba, így nem fog szétfőni.
Lehet, hogy a húsod volt nagyon vizes, de az is lehet, hogy te öntötted fel túl sok vízzel az elején. Mindig számolj vele, hogy a főzés során a húsból sok víz távozik, ezért a pörköltet pl. mindig csak egészen kevés vizzel felöntve kezdjük főzni és csak némi rotyogás után, szükség szerint pótoljuk.
Múltkor én is így jártam...
Bár én már késő este főztem, így ott hagytam hűlni a tűzhelyen, és reggelre elég sok víz elpárolgott belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!