Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nem sűrűsödik be a pörköltem...

Nem sűrűsödik be a pörköltem szaftja. Mit tudok vele csinálni?

Figyelt kérdés

A hús már teljesen puha, de a pörkölt szaftja még nem az igazi, még nagyon vizes, leves. Múltkor nagyon jól sikerült, most nem tudom, mi lehet a gond. Valami javaslat esetleg?

Előre is köszönöm!!!


2010. szept. 4. 10:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Akkor lesz jó kis sűrű a szaft, ha több hagymát teszel bele, pirítasz meg az elején. Most már szerintem nem sok mindent tehetsz, de máskor figyelj erre. sok sikert
2010. szept. 4. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Forralni kell addíg amíg a sok víz el nem párolog,vagy ha sok szaftot szeretnél vágj apróra hagymát jól dinszteld szét és keverd a pöridhez ,rottyantsd össze.
2010. szept. 4. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
61%
pörköltszaft kocka?
2010. szept. 4. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
a sok hagyma megvolt, azzal nem lehet gond :) lehet, hogy csak én vagyok kicsit türelmetlen...
2010. szept. 4. 10:28
 5/16 A kérdező kommentje:
ilyen kocka sajnos nincs itthon, még eléggé kezdetleges a háztartásunk. :)
2010. szept. 4. 10:29
 6/16 anonim ***** válasza:
2010. szept. 4. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a húsod már teljesen megpuhult, kiveheted egy szűrőkanállal és a szaftot magában forralhatod tovább, amíg kellően besűrűsödik, a húst majd a végén visszadobod a szaftba, így nem fog szétfőni.


Lehet, hogy a húsod volt nagyon vizes, de az is lehet, hogy te öntötted fel túl sok vízzel az elején. Mindig számolj vele, hogy a főzés során a húsból sok víz távozik, ezért a pörköltet pl. mindig csak egészen kevés vizzel felöntve kezdjük főzni és csak némi rotyogás után, szükség szerint pótoljuk.

2010. szept. 4. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim válasza:
100%

Múltkor én is így jártam...

Bár én már késő este főztem, így ott hagytam hűlni a tűzhelyen, és reggelre elég sok víz elpárolgott belőle.

2010. szept. 4. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Vizes volt a hús, talán holland cucu volt. Ne tegyél rá fedőt, majd elpárolog.
2010. szept. 4. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Hidegen keverd ossze egy kis tejfollel vagy liszttel. Egy-ket percre forrald fel, be fog surusodni.
2010. szept. 4. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!