S. O. S.! Sós lett a pörköltem? Tudok még vele valamit csinálni?
Figyelt kérdés
2010. jún. 17. 15:16
2/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha teszel bele krumplit akkor az valamennyire "felszívja" a sót
3/7 anonim válasza:
Esetleg megpróbálhatnál paprikást csinálni belőle. A liszt és a tejföl vesz el a sós ízből, és még higítani is kell, tehát a tej, vagy víz is besegíthet, hogy ne legyen sós.
4/7 anonim válasza:
Van még egy lehetőség...nedves törlőt kell az edényre rakni,amit le kell fedni fedővel...állítólag így tovább főzve elveszíti az étel a sósságát.
6/7 anonim válasza:
hígítsd fel, és főzz bele hagymát.
7/7 anonim válasza:
A legjobb praktika sós kaja sósságának csökkentésére: SZÓDABIKARBÓNA!
Nem kamuzok, még évekkel ezelőt olvastam egy "Tippek trükkök" könyvben, és tényleg működik, nagyon elsózott kaját is képes helyrehozni.
Egy csipetnyit hozzádobsz a FORRÁSBAN LÉVŐ kajához, és már veszített is a sósságából (de tényleg csak egy csipetnyi kell!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!