Mitől sűrűsödik be a málnalekvár? Melyik gyümölcstől?
Figyelt kérdés
nem szeretnék beletenni ilyen fixáló port.
úgy emlékszem mintha ribizlit kéne hozzárakni..
2011. jún. 16. 13:32
1/3 anonim válasza:
Nem másik gyümölcstől sűrűsödik be, hanem, hogy több órán át rotyogtatod, s így elfő a leve nagy része. Ezeknek a fixáló poroknak pont ez a lényege, hogy jóval lerövidíti a főzési időt.
2/3 anonim válasza:
Szerintem inkább finoman nyomkodd át a gyümölcsöt, és még főzés előtt csurgasd le a levét, amit megihatsz, a lekvár meg sűrűbb lesz hamarabb.
Ezeket a fixálókat én sem szeretem. Jónak tűnik készítéskor, de télen elővenni egy lekvár, amiben fixáló van... Olyan mű íze lesz tőle. Nem tudom miért. Ha valaki tudja, megírhatná!
3/3 anonim válasza:
Én is használok ilyen zselésítőt a lekvárhoz, de nincsen mű íze. Cseresznye, meggy és ribizlit főztem épp a hétvégén be megint. A következő lesz a sárgabarck. Mi szeretjük, és a nagyim sem mondta, hogy mű íze van, aki aztán igényes ezen a téren nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!