Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől sűrűsödik be a málnalekv...

Mitől sűrűsödik be a málnalekvár? Melyik gyümölcstől?

Figyelt kérdés

nem szeretnék beletenni ilyen fixáló port.

úgy emlékszem mintha ribizlit kéne hozzárakni..


2011. jún. 16. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem másik gyümölcstől sűrűsödik be, hanem, hogy több órán át rotyogtatod, s így elfő a leve nagy része. Ezeknek a fixáló poroknak pont ez a lényege, hogy jóval lerövidíti a főzési időt.
2011. jún. 16. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább finoman nyomkodd át a gyümölcsöt, és még főzés előtt csurgasd le a levét, amit megihatsz, a lekvár meg sűrűbb lesz hamarabb.


Ezeket a fixálókat én sem szeretem. Jónak tűnik készítéskor, de télen elővenni egy lekvár, amiben fixáló van... Olyan mű íze lesz tőle. Nem tudom miért. Ha valaki tudja, megírhatná!

2011. jún. 16. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is használok ilyen zselésítőt a lekvárhoz, de nincsen mű íze. Cseresznye, meggy és ribizlit főztem épp a hétvégén be megint. A következő lesz a sárgabarck. Mi szeretjük, és a nagyim sem mondta, hogy mű íze van, aki aztán igényes ezen a téren nagyon.
2011. jún. 16. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!