Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vegánok, ti a cappuccinóra a...

Vegánok, ti a cappuccinóra a habot miből készítitek?

Figyelt kérdés
Mandulatej van itthon általában, azzal nem megy. Növényi tejszínnel esetleg? Mit lehet jól habosítani?
2016. máj. 29. 16:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A kokusztejjel, zabtejjel, mandulatejjel nem harmonizal jol a kave ize. Amugy is a szojatej passzol a legjobban hozza
2016. máj. 30. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:

" 3. Ha nem vagy teljesen vegan, akkor egyaltalan nem vagy vegan. Max egeszsegtudatos(abban) taplalkozol. Ez pont olyan, mint a vegetarianus, aki csirkét és halat azert eszik..."


Lehet félreérthető voltam, természetesen nem tartom magam vegánnak.Igazából húst, halat, stb. nem fogyasztok, csak tojást.


A lényeg az volt, hogy tejet sem iszok - ahogy a vegánok sem - így elsősorban úgy gondoltam, ők tudnak valami tanáccsal szolgálni a cappuccino-habbal kapcsolatosan.


Nem akartam senkit megbántani a kijelentésemmel.

2016. máj. 30. 17:45
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha kókusztejszínt pici vízzel felhigítasz, nagyon szuperul ki tudod habosítani egy tejhabosító géppel, és sokáig nem esik össze.
2016. máj. 30. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig harmonizál a kókusztejjel a kávé íze. Nyilván ízlés dolga ez.


Ja, bizonyára azért nevezik tojástejnek a zsírtejet, mert a széplelkek s hasonlók belekötnek. Plusz úgyis tojásból van. Én akkor nevezem tojástejnek, ha nem teszek bele kókuszzsírt, egyébként zsírtejnek, ami sokat kifejez a lényegéből. Nekem nincs vele bajom, volt zsírböjtöm is egyszer :D A zsír egy esszenciális makrotápanyag s a barátom. De ez megint ízlés dolga.


Egyébként amikor kókusztejet készítek a turmixban, az is habos kicsit, nem annyira, mint a tojás, de az. Most a kávém is eleve habosodó fajta.

De a vajat tuti felhabosítja a tejhabosító, azt már sokszor próbáltam. Bár bizonyára nem fog tetszeni, nekem sem tartott sokáig az a korszakom. Picit tejszínes hatása volt, elvégre közeli rokonok, a sokáig vert tejszínből vaj lesz...

2016. máj. 30. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 veganka válasza:
Barmilyen novenyi tej habosithato ha van megfelelo habosito kutyu. De legegyszerubben kokusztejbol keszult tejszinhab a legfinomabb amit azsiai boltokban vagy tescoban lehet kapni, a femdobozos a jo, aminek csak a kremes reszet szedd le a vizet ne hasznald ha tejszint akarsz. Tegyel hozza edesitot, Barnarizsszirupot vagy agavet es kezi habverovel habositsd, tokfinom kaveban, sutikre rakva stb...
2016. jún. 30. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!