Vegánok, ti a cappuccinóra a habot miből készítitek?
" 3. Ha nem vagy teljesen vegan, akkor egyaltalan nem vagy vegan. Max egeszsegtudatos(abban) taplalkozol. Ez pont olyan, mint a vegetarianus, aki csirkét és halat azert eszik..."
Lehet félreérthető voltam, természetesen nem tartom magam vegánnak.Igazából húst, halat, stb. nem fogyasztok, csak tojást.
A lényeg az volt, hogy tejet sem iszok - ahogy a vegánok sem - így elsősorban úgy gondoltam, ők tudnak valami tanáccsal szolgálni a cappuccino-habbal kapcsolatosan.
Nem akartam senkit megbántani a kijelentésemmel.
Szerintem pedig harmonizál a kókusztejjel a kávé íze. Nyilván ízlés dolga ez.
Ja, bizonyára azért nevezik tojástejnek a zsírtejet, mert a széplelkek s hasonlók belekötnek. Plusz úgyis tojásból van. Én akkor nevezem tojástejnek, ha nem teszek bele kókuszzsírt, egyébként zsírtejnek, ami sokat kifejez a lényegéből. Nekem nincs vele bajom, volt zsírböjtöm is egyszer :D A zsír egy esszenciális makrotápanyag s a barátom. De ez megint ízlés dolga.
Egyébként amikor kókusztejet készítek a turmixban, az is habos kicsit, nem annyira, mint a tojás, de az. Most a kávém is eleve habosodó fajta.
De a vajat tuti felhabosítja a tejhabosító, azt már sokszor próbáltam. Bár bizonyára nem fog tetszeni, nekem sem tartott sokáig az a korszakom. Picit tejszínes hatása volt, elvégre közeli rokonok, a sokáig vert tejszínből vaj lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!