Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vegánok, ti a cappuccinóra a...

Vegánok, ti a cappuccinóra a habot miből készítitek?

Figyelt kérdés
Mandulatej van itthon általában, azzal nem megy. Növényi tejszínnel esetleg? Mit lehet jól habosítani?
2016. máj. 29. 16:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
En olyan vegannal meg nem talalkoztam, aki kavezott :-). A szojatejet lehet habositani, tobbit nem igazan
2016. máj. 29. 16:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Gőzölővel lehet a növényi tejeket is habosítani
2016. máj. 29. 16:28
 3/15 A kérdező kommentje:

Miért ne kávézhatna egy vegán? Egyébként nem vagyok teljesen vegán, de tejet nem iszom.

Köszi, megpróbálom akkor a szójatejet.

2016. máj. 29. 16:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A pálmaolajat meg pláne. El is kúrják vele a normális tejszínhabokat, hogy olcsóbban lehessen eladni.
2016. máj. 29. 16:52
 5/15 anonim ***** válasza:
36%

Simán kávézhat egy vegán, elvégre a kávé növény s nem mindenki lát vele problémát, aki egészségtudatosan étkezik sem.

Viszont nem mindenki akar habot. Vagy megfelel neki a kókusztejszínhab, nem kell tejhabszerű valami. Bár a tejhabosító bizonyára a növényi tejeket is habosítja, legalább némelyiket. Bevallom, ehhez nem értek, viszont én se vagyok vegán, én sem iszom tejet, a napi sok kávémon nem igénylem, de azért szeretem a habot, de az tojásból van. Mivel kókusztejes zsírtejjel iszom a kávét, ami tojássárgáját tartalmaz. Nem tudom, a kérdező eszik-e tojást, de írta, hogy nem vegán. S nem mindenki szereti a tojástejet/zsírtejet, csak sokan.

2016. máj. 29. 17:56
 6/15 A kérdező kommentje:
Eszek tojást, de ez a zsírtej ne is haragudj, gusztustalanul hangzik :D
2016. máj. 29. 18:16
 7/15 anonim ***** válasza:
30%
A tej is zsír, csak szólok...
2016. máj. 29. 19:02
 8/15 A kérdező kommentje:

Persze nem is ez volt a kérdés, csak a kifejezés tűnik számomra visszataszítónak.

A szójatejet habosítani akkor majd megpróbálom. A sima kókusztejet sem lehet amúgy? Csak mandulát, mogyorót, rizst próbáltam de nem lett valami fényes az eredmény.

2016. máj. 29. 19:43
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Gőzölővel mindet lehet. Én se nagyon iszom tejet és eddig minden kávézóban megoldották a növényi tejekből a lattem vagy a cappucinom
2016. máj. 29. 20:06
 10/15 anonim ***** válasza:
3. Ha nem vagy teljesen vegan, akkor egyaltalan nem vagy vegan. Max egeszsegtudatos(abban) taplalkozol. Ez pont olyan, mint a vegetarianus, aki csirkét és halat azert eszik...
2016. máj. 30. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!