Ti hogyan készítitek a sült krumplit? Hogy szeretitek?
Próbálok új technikákat találni a sült krumpli ízletesebbé, változatosabbá tételéhez.
Anyám mindig az "egyszerű és gyors" megoldást alkalmazta: megpucol, feldarabol, egy tepsi olajban kisüt, amíg szinte barna nem lesz, kész. Még papírra sem szedte, hogy az olaj lecsöpögjön róla, úszott az olajban sütés után is. Anno azt hittem, nem is létezik más mód...
Egy ismerősöm nemrég megismertetett a kétszer sült krumplival: egyszerűen kiszedi papírra a krumplit, amikor már aranysárga, lecsöpögteti, majd visszadobja 1 percre sütni. Sokkal finomabb és puhább, mint anyám megoldása.
A párom viszont előnyben részesíti a mirelit sült krumplit - szerinte az jobb. Pedig ő egy szélesebb gasztronómiai kultúrával rendelkező családból származik. Szíve joga, néha én is megeszem, de ha van időm és kedvem, inkább csinálok friss krumpliból sültet.
Ötleteket várok, hogy ti hogy szoktátok készíteni, hogyan szeretitek. Sütőben, tepsiben, olajsütőben, milyen módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!