Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti általában hogy készítitek...

Ti általában hogy készítitek a sült oldalast és tarját?

Figyelt kérdés

Csak simán sóval, borssal fűszerezitek, vagy használtok valami fűszerkeveréket?

Ha beteszitek a sütőbe a húst, akkor először lefeditek, és pároljátok egy darabig, vagy végig fedés nélkül sütitek?


2014. nov. 29. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szeretem ha zsírban (igen abban, ennek később lesz jelentősége) először hirtelen lepirítjuk minden oldalát a besózott, borsozott húsoknak. Ha mind megpirult, akkor visszatesszük a lábasba, köré dobálunk fokhagyma gerezdeket, egy vöröshagymát, 1-2 félbevágott paprikát, paradicsomot, vagy paradicsom lét öntünk rá, és kevés vízzel lefedve megpároljuk. Akkor jó ha omlik a hús. A végén természetesen zsírjára sütjük, de előtte a fokhagymát, hagymát paprika darabokat kiszedjük.

A maradék zsírt leszűrjük, és napokig esszük a finom zsíroskenyeret.

2014. nov. 29. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ épp mihez készül, milyen köret lesz mellé, mi volt a leves/előétel és így tovább. Szóval a fűszerezés változó. A só-bors az alap, emellé jönnek a változatos fűszerek. Pl. a chilis kéregtől a mézes-szójaszószós verzión át a fokhagyma-alma-rozmaring, babérlevél, oregánó, vagy akármilyen fűszerig már szinte minden előkerült.


Mindig lefedve párolom először és utána pirítom.

2014. nov. 29. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
90%

Az én jól bevált sült oldalas receptem a következő:

a tetszés szerint darabolt, vagy egészben meghagyott oldalast bedörzsöljük sóval, frissen őrölt/törött borssal, apróra vágott fokhagymával. Ebben pácolom minimum egy órát, de az igazi, ha egy éjszakát áll benne. A tepsit vastagon kizsírozom, belerakom a húst, szórok rá egy leheletnyi rozmaringot, vagy egy-két ágacskát rakok bele, majd a titok: a nyáron eltett paradicsomlével felöntöm, hogy ellepje. Van ha van hazai, friss paradicsom, akkor felkockázva telerakom a tepsit. 1,5 lassú sütés 150-160 fokon fólia alatt, majd fóliát levéve zsírjára pirítjuk 190-200 fokon (kb fél óra) Ha van grill funkció, azzal még jobb!

Higgyétek el, érdemes kipróbálni, isteni lesz! Persze a megmaradt zsírt is el lehet tenni, nagyon finom kenyérre kenve. :)

2014. dec. 17. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!