Hogyan lehet rizst főzni, hogy ne tapadjon össze és ne máljon szét?
Figyelt kérdés
Nem főzőtasakosra gondoltam.2010. ápr. 3. 17:04
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az új válaszokat!
2010. ápr. 4. 15:53
12/15 anonim válasza:
Mi szakácsnak tanulunk, 2 mód van: lepírítasz pl 1bögre rizst olajon,akkor2 bögre vízzel kell felönteni. Mindig a kimért rizsnek, a duplája kell a vízből.A vizbe só is kell, utólag már nem szívja magába a sót!! Ha megszívta magát, leveszed a tűzről,konyharuhát terítesz a lábasra, úgy feded le és pihenteted kb 20 percig úgy h néha LASSAN átkevered. A másik mód: leendő anyósóm csinálta így: lobogó forró bő sós vízben főzte ki a rizst, szupervolt, szépen pergő rizst csinált. :):)
13/15 anonim válasza:
én barbarizst szoktam enni, ami elvileg elég ragadós, de nekem nem ragad HA: először jól megmosom majd szárazon (olaj nélkül!!) egy nagyon picit pirítom hogy azért még ne kezdjen el barnulni. Amikor lehet már érezni az illatát ráöntöm a kétszer annyi vizet, és lefedve KEVERÉS NÉLKÜL 50-55 percig főzöm.
14/15 anonim válasza:
Én úgy főzöm a rizst, hogy 1 rész rizst kevés olajon lepirítok kuktában, majd ha kezd pirulni, akkor felöntöm másfél rész vízzel, vagy húsalaplével (kockából is jó), sózom, borsozom, majd lefedem... A rizs kuktában nagyon hamar kész, kb 5-6 perc alatt... Sziszegés után 1 percel elzárom alatta a gázt, majd 3 perc múlva kinyitom, és összekeverem... Ezzel a vízmennyiséggel nem ragad, és isteni jó köret van belőle!
15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek!
Sikerült!!!
2010. ápr. 16. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!