Mit csináljak, hogy ne tapadjon össze a rizs?
Figyelt kérdés
Szoktam sima és főzőtasakos rizzsel is próbálkozni, de mindegyik úgy összeáll, hogy alig lehet megenni. Miért van ez? Anyum is így csinálta, és neki is mindig összetapadt! Segítsetek légyszi!!!2009. márc. 27. 22:37
1/13 anonim válasza:
Először hideg vizzel öblitsd le. Majd melegits egy kis olajat és azon futtasd meg kicsit a rizst. Sóz meg, öntsd fel kétszeres mennyiségű vizzel és ha felforrt, akkor zárd le a gázt és lefedve hagyd, hogy megdagadjon. Nekem sose tapad össze.
2/13 anonim válasza:
szia! en fozes utan beteszem szurobe es langyosvizzel leoblitem, igy nem parolodik tovabb a rizsszemek kozotti para es nem fog osszetapadni.
3/13 anonim válasza:
Én meg úgy csinálom, hogy amikor 3/4-ig megfőtt, akkor lezárom alatta, ráterítek egy konyharuhát és arra teszem a fedőt, vagyis dunsztolom. Így soha nem lesz mászkos és nem ragad.
4/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Megpróbálom! És a főzőtasakos rizst hogy csináljam meg, hogy ne tapadjon össze?
2009. márc. 27. 23:51
5/13 anonim válasza:
A rizst fajtájától függően csak úgy kb. 1-3 percig kell főzni, utána el kell zárni alatta a gázt, és megvárni, hogy megpuhuljon. Ezután hideg vízzel le kell öblíteni.
6/13 anonim válasza:
Én sosem csinálok főzőtasakost, szerintem nem lehet olyan jó, mint a rendes.
Én nagyon egyszerűen csinálom: kicsi olajon megpirítok egy bögre rizst. Nem mosom meg előtte. Addig pirítom, míg a rizsszemek ki nem fehérednek. Utána zutty egy kis víz, hogy "felsisteregjen". Ilyenkor szórok rá delikátot, kevés borsot. Felöntöm 2 csésze hideg vízzel, és mikor 3/4-ig elfőtte a levet, félrehúzom, lefedem. Kb. 20-30 percig így hagyom. (nem öblítem le ilyenkor sem). Nagyon jól szokott sikerülni.
7/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, és annak az illetőnek külön is, aki privát emailt küldött. Az utolsó válaszolónak: én is így csinálom, mégis.
2009. márc. 28. 22:07
8/13 anonim válasza:
Próbáld ki az Uncle Ben's főzőtasakost, az tényleg nem tapad össze!
9/13 A kérdező kommentje:
Oké, köszi! Ki fogom próbálni!
2009. márc. 29. 20:07
10/13 anonim válasza:
Én is úgy csinálom hogy olajon megpirítom a rizst, de rájöttem hogy nagyon lassú fokozaton kell, türelemmel, és ha már kifehéredik és kicsit kezd pirulni, barnulni, akkor mehet rá a víz. Én úgy szoktam hogy ellepje. Aztán ha kell még akkor öntök rá. Idáig nekem sem volt az igazi, de most legutóbb nagyon szupi lett. Szoktam bele én is tenni sót, ételízesítőt. Borsót pirítok olajon, majd kicsit főzöm és amikor majdnem megfőtt átteszem a majdnem megfőlt rizshez és együtt főlnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!