Hogyan csináljam hogy a rizs ne tapadjon össze?
én zsíron forgatom át a száraz rizst, és amikor már minden szem kapott a zsírból, felöntöm másfélszeres
vízzel. tehát, 25 dkg rizst 375 ml forró vízzel engedem föl.
villával jól átkeverem, sózom, még egy keverés és fedő rá.
ha felszívta a vizet újból átkeverem és elzárom a gázt.
betakarom dupla konyharuhával és sorsára hagyom egy darabig.
nem mászkos, nem szottyadt, szemesre hullik szét.
Számomra érthetetlen mit össze tudtok pö@@csölni egy rizzsel. Ezt megevszem "Uncle Ben's®" becsapom lobogó vizbe 10percre, kiveszem, kész!
28/F
Kedves fiatalember !esetleg ki is számoltad már, hogy mennyibe kerül a zacskós rizs és mennyibe a hagyományos?
Előbb -utóbb mindenki rájön, hogy lesz a legtökéletesebb a rizse.
nem mindenki teheti meg,hogy a legdrágábbat vegye meg,így marad a hagyományosnál. csak ki kell tapasztalni.
Szerintem az általatok ráforditott idö, munka és energia (gáz, villany) menniysége, (amennyit képesek vagytok tökölni egy adag rizzsel, az itt olvasott kommentek alapján) böven megtérül Uncle Ben's-el.
Hozzáteszem - SZÀMOMRA!
Remélem nem sértettem meg senkit, nem ez volt a célom!
28/F
Én kétféle rizst szoktam csinálni.
Az első nagyjából megegyezik a fiatalember által leírttal, csak olcsóbb: sok vizet felteszek, amikor felforrt, akkor bele a rizst, aztán leszűröm. Ez pont olyan, mint a zacskós.
De van a finom verzió, egy fej hagymát felaprítok és megpirítok olajon. Aztán rá a rizst is, azt is megpirítom. Általában két bögrével szoktam csinálni egyszerre.
Aztán felöntöm 1,4-szer annyi vízzel. Tehát két bögre esetén 2,8 bögre vizet kap, megfűszerezem és fedő alatt kis lángon főzöm egy kicsit. Aztán letakarom a fedőt egy konyharuhával és egy félórára otthagyom. A legjobb, ha van ilyen lángelosztó vaslapod és arra teszed rá, mert tovább tartja a hőt.
Na ez a fajta rizs egyszerűen isteni, mindenki imádja. Nem kell bele semmi extra, csak só meg bors, de a sültfőtt hagymától nagyon pikáns lesz.
Ragadás szempontjából meg a vízmennyiség döntő, pontosan mérd ki a rizst és vizet, akkor nem fog összeragadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!