Hogyan csináljam hogy a rizs ne tapadjon össze?
A rizs kétszeres súlyának megfelelő mennyiségű vizet kimérünk felforralunk, sóval együtt. Lábasban zsírt melegítünk.
Belerakjuk a rizst. Lassan, állandó keveréssel üvegesre pirítjuk. Felengedjük a FORRÁSBAN levő sós vízzel. Belerakjuk a vöröshagymát. Fedővel lefedjük, felforraljuk,majd takarék lángon készre pároljuk
Én nem pirítgatok meg semmi. A titka az egésznek, hogyha az elejétől benne van a rizs, akkor megpuffad, vizet szív magába és ettől puhább lesz.
Ha forrásba levő vízbe teszed bele a rizst, akkor nem fog összeállni. Emellett nem árt kavargatni és nem kell lefőzni rőla az egész vizet. Pont, mint a tészta.
Amit leírtál, am többé kevésbe a pontos elkészítése (kivéve a zsíradék) az ázsiai rizseknek. A fedős főzés, az párolás, ami megdagasztja a rizst.
Az elözö Hsz-el értek egyet,aki hagymät pärol elöbb,mert ugy az igazi,a kimérés bögrével történik egy rizs-kettö viz ,petrezselymet is szoktam hozzä pärolni,vagy borsót,vagy leveskockät morzsolok bele,fedö alatt lassan pärolom..nem nyitogatom,kavargatom,hanem 10 perc mulva elzärom a gäzt,nem nyitom ki,hanem hagyom ugy a tälaläsig
ja igen a gäzlängra lapot kell tenni...olyan is volt
hogy füstölt szalonna kockäkat piritottam,arra tettem
na megyek is ,csinälok
Már leírtam egyszer, de akkor még egyszer: a lényeg az, hogy pontosan annyi víz kell hozzá, amennyitől megpuhul, de nem mászkosodik össze. Ezt leginkább kísérletezd ki, mennyi, mindenki másra esküszik.
Az tökmindegy, milyen zsiradékon pirítod meg, és nem is igazán számít. Csak a vízmennyiség számít.
Ha megfőtt a rízs, bebugyolálom, és hagyom a dunsztban kihülni. Majd vegetával ízesítem, és egy kis olajat is öntök hozzá. Nem tapad össze, és másnap sem lesz kopogós száraz.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!