Most főzök előszőr, valaki leírná hogyan csináljam meg a rántást?
Figyelt kérdés
Szeretnék paradicsomlevest csinálni,de nem tudom,hogyan kell bele a rántást csinálni.Valaki segítsen ki és mondja meg,hogy milyen arányokkal kell bele lisztet/olajat tenni és,hogy utána ha ez meg van hogy csináljam tovább a levest?2011. aug. 17. 20:10
1/9 anonim válasza:
2 evőkanál olajon világosra pirítunk 1 evőkanál lisztet, megszórjuk pirospaprikával és állandó keverés közben ráöntünk 1 csésze vizet, fél liter paradicsomlét, majd még fél liter vizet. 1 kis fej vöröshagymát megpucolunk és egészben beletesszük a levesbe. Sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint. Kifőzünk hozzá tésztát vagy rízst és azt belekeverve tálaljuk.
3/9 anonim válasza:
fogd meg erősen és számolj vissza 3-tól utána rántsd meg jól ;)
4/9 anonim válasza:
én ugy szoktam hogy 3-4 kanál olaj megmelegít rá 2-3ek liszt elkavar valaki pirítja barnára én csak annyira szoktam míg elkezd kicsit habzani átforrósodik mindenhol bele egy nagy doboz paradicsomkonzerv amit előtte felhígítom kicsit sűrűbbre mint a víz beleöntöm jól elkavarom hogy a csomók is felolvadjanak felforralom bele tészta. és csak ha kész akkor cukrozom,mert így tuti nem ég le sehol.
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!És az olajat hány percig forrósítsam,és milyen lángon?Volt már velem olyan,hogy túl sokáig hagytam az olajat a lángon és amikor beleöntöttem a tojást,hogy megsütöm kigyulladt://
2011. aug. 17. 20:25
6/9 anonim válasza:
Zsirral minden etel jobb. Ha a zsir elolvadt,teheted bele a
lisztet,es hideg vizzel engedd fel,akkor tudod csomomentesre keverni.
7/9 A kérdező kommentje:
Most olvasom ez a recept rántás nélküli.Mi a véleményetek róla?
2011. aug. 17. 20:32
8/9 anonim válasza:
Szia!
A lisztet langyos zsiradéka tedd kb. 1-3 arányban(1 liszt-3 zsiradék),mérsékelt lángon,keverd szép simára,és pirítsd zsemleszínűre!
Öntsd rá a pürét vagy a levet ,és hideg vizet!Keverd el szép simára(habverő előnyben!Cukor,só,babér,zeller,petrezselyemzöld,bazsalikom,fehér bors,mind-mind kiváló fűszere lehet.
Minden jót!
9/9 anonim válasza:
Diétásabb.... én jobban kedvelem rántással, ad egy finom alapízt neki (ugyanígy főzelékeknél is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!