Hogyan csináljam meg úgy a kínai pirított tésztámat, hogy a tésztaszálak ne ragadjanak össze?
Figyelt kérdés
Akármennyi olajat öntök rá, mégis olyan "mancsos" lesz a végeredményt. Ti hogy csináljátok a kínai zöldséges pirított tésztátokat?2011. aug. 1. 21:53
1/10 A kérdező kommentje:
Mármint arra gondolok, hogy olyan legyen mint a kínai gyorséttermekben, ahol a tésztaszálak úgy lecsúsznak egymásról és olyan szép barnák.
2011. aug. 1. 21:56
2/10 ava87 válasza:
Ez érdekes, nekem nem ragad össze. Eleve olajat teszek a vízbe, amikor főzöm (bár gondolom te is így csinálod), aztán a wokba is, meg ugye a szójaszósz. Nekem nem ragad, de érdekelne, hogy te pontosan hogyan csinálod, amiért összeragad.
3/10 A kérdező kommentje:
Megfőztem a tésztát olajos-sós vízben, aztán leszűrtem. Figyeltem rá, hogy ne legyen teljesen megfőve. Aztán kisebb adagokban a serpenyőbe tettem és öntöttem még arra is olajat. Aztán nagy lángon olyan "sistergősen" pirítottam az egészet. Nem tudom mi lehet a baj:(
2011. aug. 1. 22:24
5/10 A kérdező kommentje:
Nem, azt is rátettem, csak most nem írtam le, mert az "egész" alatt azt is értettem:D
2011. aug. 1. 22:32
6/10 ava87 válasza:
Huhh, hát akkor nem értem... Komolyan, ha legközelebb ilyet főzök, csinálok róla videófelvételt, és akkor össze lehet hasonlítani, hogy mi a különbség :D Mert hát a leírtak alapján pont úgy csinálod, mint én, és mégse lesz olyan.
7/10 A kérdező kommentje:
Én sima 4 tojásos spagettiból csinálom. Te is?
2011. aug. 1. 22:38
8/10 anonim válasza:
Nekem nem ragacsos, de én főzés előtt pirítom, mint a tarhonyát, és a wokban a majdnem kész zöldségekre teszem, felöntöm pici vízzel, és megpuhul a zöldségekkel együtt.
A húst a végén teszem vissza rá, és még egy utolsót pirítok rajta.
Csak hogy érthető legyen, megpirítom a húst a wokba, párolom picit, kiszedem, edénybe a zöldség, pirít, picit párol, kiszed, bele a tésztát, pirít, zöldség vissza, párol, és a végén a hús.
9/10 anonim válasza:
Én nem így csinálom :O
Beleteszem wokba, és pirítom. Mindig egy pici vizet öntök hozzá amíg meg nem puhul. De tényleg mindig picit, különben ragad. Így nekem mindig tökéletes lesz. Oké kicsit macerás de megéri.
10/10 Csengery válasza:
Menj be 1 kínaiba és kérjél csak tésztát, majd mondd h te csináltad v kérj meg valakit aki jobban tud főzni. Mind2 bevált módszer de az utóbbi a legjobb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!