Mibe áztassam be a csirkemellet, hogy finom puha, omlós legyen? Pl. Mint a kínai kajákban szokott lenni.
Nekem olyankor szokott olyasmire sikerülni ha pici olajon pár pillanatig minden oldalára rápirítok, majd egy pici vizet öntök alá (ne lepje el) és lefedem.
A legjobban akkor sikerült, a fagyasztott húsból csinálom.
nem csak a pác számít igazából, én általában nem pácolom be de sikerül kisütni omlósra és puhára. jaés én edzek és 2 éve mindennap kb fél kilót sütök magamnak, tehát eléggé bennevagyok a témában.
Egyik előző már jól leírta: piríts egy kis kérget a szélén, és utána párolni vagy főzni kell. ezt lehet úgy hogy olyan a kaja amibe párolódik, alapból (szószos), vagy lehet csak simán sütni is, mert a csirke kb 70-80%-a víz, tehát magától is sok levet enged, cska jól le kell fedni.
pácolni meg kismillió dologba lehet, de hiába pácolod be, ha csak simán fedő nélkül megsütöd akkor ígyis-úgyis száraz lesz!
19.23as megint
még annyit hozzátennék, hgoy akkor igazán sikeres, ha nem egyben sütöd így, hanem kisebb darabokra vágod.
És igaza van az előttem hozzászólónak, a tejbe áztatás, csak arra jó, hogy ízt adj neki (amúgy állat finom lesz a fokhagymás tejtől, tény)de, ha puhára akarod sütni az nem elég hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!