Hogy főzzem a tarhonyát, hogy ne tapadjon össze?
Én soha nem kevergetem, mert attól fog ragadni.
Megpirítom a tarhonyát, felömtöm 1,25 szörös forró vízzel, teszek bele vegetát, lefedem, és beteszem a meleg sütőbe 20 percre.
Kiveszem és kész van. Nem kevergetem.
A rízst ugyanígy készítem, csak 1,5 szörös vízzel.
20:36 - nak és a kérdezőnek:
Én nem konyhán dolgozom, de én is úgy szeretem a tarhonyát, ha kicsit keményebb és gurulós.
Próbáljátok meg így elkészíteni.
Mindig gyermelyi gépi tarthonyát veszek. Azt amelyik apró kicsit szögletes, teljesen egyforma szemek.
erre gondolok:
1 zacskó tarhonya (1/2 kg - ez nekem pontosan 2 bögre)
Ehhez a mennyiséghez felteszek 2,5 bögre vizet melegedni, és bekapcsolom a sütőt kb. 180-200 °C-ra.
Egy másik lábosba kb. 4 evőkanál olajban állandó kevergetés közben - közepes lángos - megpirítom a tarthonyát. Ezalatt felforr a víz, amit óvatosan ráöntök a tarhonyára. ( Vigyázz a kezedre, mert hirtelen felcsap a gőz - ugyanis a tarhonya az étolajtól forróbb mint a víz!!!)
Na szóval.... elkeverem a tarhonyát a forróvízben, és teszek bele 8 mokkáskanál vegetát (ha nem szereted akkor sózhatod is helyette, de szerintem így ízletesebb).
Mégegyszer elkeverem benne a vegetát is, és egy fedővel lefedem.
Beteszem a sütőbe 20 percre.
20 perc után kiveszem, és azonnal áteszem a tálaló edénybe, mert ha benne hagyod abba amiben főzted, akkor az átforrósodott lábos széléhez odasül a tarhonyád.
Lazán átkevergetem, hogy a szemek szét guruljanak, És kész is van. Tálalhatod. :-)
Ha marad tarthonyád, akkor az úgy marad gurulós, ha a teljes kihűlésig még 1-2-szer átkevered, és csak ezután teszed a hűtőbe.
Ha így készíted, akkor ízletes lesz, gurulós, nem pempős hanem félkemény.
Majd jelezz, hogy sikerült-e. Bár nincs kétségem. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!