Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzzem a tarhonyát, hogy...

Hogy főzzem a tarhonyát, hogy ne tapadjon össze?

Figyelt kérdés
Menzákon olyan szépen gurul,nekem otthon mindig egybeáll.
2010. ápr. 22. 12:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Olajon megpirítod felöntöd és puhára főzöd.
2010. ápr. 22. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy az első írta!Nekem mindig sikerül:)
2010. ápr. 22. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az elsőhöz! Kevés olajon pirítsd át, amíg enyhén drappos, barnás színt kap, és úgy öntsd fel vízzel, sózd. Fedő alatt, néha-néha kevergetve, szükség szerint a vizet pótolva (rengeteget magába szív), hamar megfő. Én még bele szoktam dobni egészben egy fej vöröshagymát is, azzal együtt főzöm, attól nagyon finom zamata lesz. Amikor kész, a hagymát kiveheted, de van, aki szereti megenni.
2010. ápr. 22. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 igabcsy ***** válasza:
48%

Én soha nem kevergetem, mert attól fog ragadni.

Megpirítom a tarhonyát, felömtöm 1,25 szörös forró vízzel, teszek bele vegetát, lefedem, és beteszem a meleg sütőbe 20 percre.

Kiveszem és kész van. Nem kevergetem.


A rízst ugyanígy készítem, csak 1,5 szörös vízzel.

2010. ápr. 22. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Aranybarnára megpiritod és utána öntöd fel vizzel
2010. ápr. 22. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Csak az előzőeket tudom ismételgetni, pirítás, majd 2x annyi vízzel felönteni és párolni!
2010. ápr. 22. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
pirítás után 2x annyi vízzel felönteni, só, bors bele, felforrás után lassú tűzön főzni, mielőtt teljesen megpuhulna és elfőné az összes levét, levenni a tűzről, és lefedve hagyni állni kb 20 percet, amíg a maradék vizet magába szívja.Én rizzsel is így csinálom, csak azt nem pirítom csdak átforrósítom, és nem egészen 2x-s vizet öntök rá.Eddig még mindig pergős lett.
2010. ápr. 22. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
12:23 Neki is sikerül, csak nem olyanra amilyenre akarja. Kedves kérdező én megértelek. Én is tettem már fel ehhez hasonló kérdést a tarhonyával kapcsolatban. Amilyet a menzán csinálnak nekem az nagyon ízlik. Az olyan más, mint a többi kaja is. Én is próbálgatom kikísérletezni a titkát. Már arra rájöttem ,hogy a kicsi kocka alakú tarhonyából lehet finomat csinálni. Van ilyen kerek alakú nagy szemű. Az nem ízlik. Arra is fihyelni kell, hogy ne főjön szét. Én még egy kicsit keményen szeretem.
2010. ápr. 22. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Nincs itt valaki aki iskolában konyhán dolgozik???
2010. ápr. 22. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 igabcsy ***** válasza:

20:36 - nak és a kérdezőnek:

Én nem konyhán dolgozom, de én is úgy szeretem a tarhonyát, ha kicsit keményebb és gurulós.

Próbáljátok meg így elkészíteni.


Mindig gyermelyi gépi tarthonyát veszek. Azt amelyik apró kicsit szögletes, teljesen egyforma szemek.

erre gondolok:

[link]

1 zacskó tarhonya (1/2 kg - ez nekem pontosan 2 bögre)

Ehhez a mennyiséghez felteszek 2,5 bögre vizet melegedni, és bekapcsolom a sütőt kb. 180-200 °C-ra.

Egy másik lábosba kb. 4 evőkanál olajban állandó kevergetés közben - közepes lángos - megpirítom a tarthonyát. Ezalatt felforr a víz, amit óvatosan ráöntök a tarhonyára. ( Vigyázz a kezedre, mert hirtelen felcsap a gőz - ugyanis a tarhonya az étolajtól forróbb mint a víz!!!)

Na szóval.... elkeverem a tarhonyát a forróvízben, és teszek bele 8 mokkáskanál vegetát (ha nem szereted akkor sózhatod is helyette, de szerintem így ízletesebb).

Mégegyszer elkeverem benne a vegetát is, és egy fedővel lefedem.

Beteszem a sütőbe 20 percre.


20 perc után kiveszem, és azonnal áteszem a tálaló edénybe, mert ha benne hagyod abba amiben főzted, akkor az átforrósodott lábos széléhez odasül a tarhonyád.

Lazán átkevergetem, hogy a szemek szét guruljanak, És kész is van. Tálalhatod. :-)

Ha marad tarthonyád, akkor az úgy marad gurulós, ha a teljes kihűlésig még 1-2-szer átkevered, és csak ezután teszed a hűtőbe.


Ha így készíted, akkor ízletes lesz, gurulós, nem pempős hanem félkemény.


Majd jelezz, hogy sikerült-e. Bár nincs kétségem. :-))

2010. ápr. 23. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!