Hogy kell megcsinálni a tarhonyát?
Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 10:10
1/7 kisnita válasza:
Megfőzni a bolti tarhonyát vagy készíteni házit? Mert nem mindegy.
Én úgy szoktam megfőzni, hogy kevés olajon barnára pirítom, felengedem annyi vízzel amennyi ellepi, megsózom, lefedem és hagyom főni. Gyakran kell kevergetni nehogy odaragadjon. Ha szükséges pótolni kell az elfőtt vizet róla.
Házit még nem csináltam, de így tudom elképzelni: 1-2 tojás, só, és annyi liszt, hogy kemény tésztát kapjak. Ezt lereszelném nagyobb lyukú reszelőn és kiteríteném száradni egy tiszta konyharuhára.
2/7 anonim válasza:
Olajon megpirítod, hogy szép színe legyen, majd 3-szoros mennyiségű vízzel felöntöd és sózod, hagyod főni, majd ha szépen kezdi beszívni a vizet, fedőt rá és félre kell tenni a tűzről. Dobhatsz bele egy fej hagymát is, ha szeretnéd.
3/7 A kérdező kommentje:
fözni gondoltam,és köszi a választ,még azt szeretném kérdezni,h meleg vagy hideg vizzel kel felengedni?
2011. márc. 27. 10:37
4/7 anonim válasza:
Jobb, ha melegvízzel öntöd fel.
5/7 A kérdező kommentje:
köszi,sikerült:)
2011. márc. 27. 11:23
6/7 doboszoli válasza:
Én kétszeres mennyiségű(térfogatú) vizet használok, azonkívül, ha a zsírban megsütsz egy kis fej finomra vágott hagymát, és ezen pirítod a tarhonyát, az érzés tovább fokozható.
7/7 anonim válasza:
a legutolsó az igazi, szóval dupla víz és forró legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!