Miböl érdemes megcsinálni a paradicsomos tésztát friss paradicsomból vagy süritett paradicsomból?
most még van a piacon szabadföldi érett finom édes paradicsom. abból érdemes készíteni.télen is inkább veszek hámozott , darabolt paradicsomot, mint sűrítményt,mert jobban hasonlít a frisshez.
ha beírod a keresőbe, hogy olaszos paradicsomszósz, rengeteg finom elkészítési módot találsz.
én csak hagymával, fokhagymával , borssal , bazsalikommal szoktam fűszerezni, de van nagyon sok más változat is, ezért érdemes többet elolvasnod.
üdv.
Néhány hete készítettük el az utolsó adag télire eltett home-made paradicsomszószt: apróra vágott hagymát, és sok-sok fokhagymát (mi nagyon szeretjük, és nagyon olaszos) olajon megpirítunk, aztán rátesszük a kockákra vágott paradicsomot (mi meg is hámoztuk előtte, de ízlés kérdése). Amikor szétfőtt a paradicsom, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Most szárított fűszer volt otthon, de persze frissel az igazi. Két változat készült, az egyiket ennyiben hagytuk, a másikat botmixerrel leturmixoltuk, ez attól függ, ki hogy szereti.
Pizzaszósznak, lasagne-ba és tésztára is tökéletes.
Ja igen, egy nagyobb adagba most főztünk egy kis szalicilt is, reméljük, hogy kibírja a telet, most próbáltuk először eltenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!