Hogyan kell csinálni a tarhonyás húst? Külön a pörköltet, külön a tarhonyát és a végén összeborítani? Ti hogyan készítitek el?
igen, csinálsz egy jó sűrű pörköltet, ahogy azt kelll:))
a tarhonyát zsíron megpirítod, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöd, és fedő alatt addig főzöd, míg a vizet felszívta.
utána mehet a pörkölthöz, a többi nedvességet abból veszi fel.
a lényeg, hogy az egyveleg ne legyen száraz, hanem jó szaftos, puha és finom.
fűszerek, pirospaprika, bors, ha van egy paradicsom, paprika is nagyon feldobja. (ezeket a pörkölte).
Igen, pont így. A tarhonyának ui az a lényege, hogy megpirítod főzés előtt, és azt csak külön lehet, plusz sűrű pöriben kb soha sem puhulna meg a tészta. Tehát pöri alap:
Szalonnán 2 bazinagy hagyma meg 2 gerezd fokhagyma megpirít, rá pirospaprika, arra a husi, arra csipet kömény, arra pici víz, arra fedő. Míg puhul takarékon, hogy jobban kijojjon az íze, tarhonya olajon színesre pirít, sóz, kétszeres vízzel felönt, megfőz, lefed.
Végül az egész összekever, plusz tejföl, ubisali, nyammmmmmmmmmmmm:D
Nagyon szépen köszönöm a megerősítést :)
További szép napot kívánok és jó étvágyat az ebédhez!
Igazából így a legegyszerűbb, de közel sem a legfinomabb... és elvileg nem is így kell.
Mikor a pöri kb. félig felpuhult, akkor beleöntöd a külön kevés zsiradékon lepirított tarhonyát, felöntöd kimért (2,5-szeres) forró vízzel, lefeded, és kis lángon, de mégjobb sütőben egybe párolod az egészet.
Ehhez kell egy kis rutin, eltalálni mikor jó a hús, meg egyéb buktatók is vannak, de vitán felül áll, hogy sokkal jobb a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!