Hogyan lehet rizst főzni, hogy ne tapadjon össze és ne máljon szét?
Figyelt kérdés
Nem főzőtasakosra gondoltam.2010. ápr. 3. 17:04
1/15 anonim válasza:
Szerintem meg kell pirítani főzés előtt. De én pont hogy összetapadva szeretem, ezért nem pirítok, és inkább rövid szeműt veszek.
2/15 anonim válasza:
Én ugy szoktam csinálni, hogy megpiritom a rizst, és felöntöm egy kis vizzel, teszek hozzá sót, borst, és 5 percet fözöm.Utána még öntök hozzá vizet és és letakarva leveszem a tüzről és elömelegített sütöbe beteszem 20-25 perc után kiveszem megkavarom és lefedve hagyom a göz miatt.10-15 perc lehet tálalni.
3/15 anonim válasza:
jo minőségűt kell venni.asszem az a "A"rizs.olajon picit megkell pirítani,ízesíteni,majd felönteni vízzel.majdnem késznél ellehet zárni a gázt,és saját gőzében puhul meg.
4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek!
2010. ápr. 3. 18:11
5/15 anonim válasza:
legutóbb azt hallottam, hogy úgy kell kifőzni, mint a tésztát (lobogó vízben).
6/15 anonim válasza:
19,23 szokták így is-a katonaságnál,meg nagykonyhákban.Sokan ezért nem szeretik a rizst,nagyon vacak víz ize lessz.ZS
7/15 anonim válasza:
Pirítás fontos, hogy jó forró legyen, mikor a vizet hozzáadod és csak annyi vizet kell hozzáönteni amennyit majd felvesz.
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek is!
2010. ápr. 3. 22:28
9/15 anonim válasza:
én úgy csinálom,hogy jól felmelegítem az olajat, a rizst leöblítem hideg vízzel,aztán ráteszem a forró olajra,jól megpirítom, teszek rá ételízesítőt és felöntöm kb. dupla annyi vízzel,amennyi a rizs(tehát 1bögre rizs - 2bögre langyos víz). Aztán felforralom,mikor forr akkor nagyon kis lángon fedő alatt főzöm amíg elkészül.
10/15 anonim válasza:
Én évek óta mikróban főzöm. Kettőnknek 20 dkg elég. Egy óra hosszára beáztatom főzés előtt. Leöntöm róla a vizet, beleteszem egy mikrózható edénybe (spec. egy kerek fagyisdobozt használok), ráöntök 2 dl vizet, teszek hozzá vajat vagy margarint és sót. Letakarom az edényt és 18 percig 450 W-on főzöm, mikor kész, még hagyom egy 5-10 percig a mikróban és lehet enni. Ha nagyobb mennyiséget főz az ember, nem kell arányosan emelni a vizet a főzéshez, eddig csak 30 dkg-mal próbáltam, ahhoz 2,5 dl vizet tettem. Ha zöldségesre készítem, akkor a mirelit zöldségeket is rögötn hozzáteszem együtt megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!