Segitseg! Tokfozelekben nem fott meg a tok! Mit tegyek vele?
Kedves 4-es pasi: Te azt honnan tudod, hogy én a konyhába való vagyok-e ha nem is ismersz? Sosem égettem még le főzeléket.
Tudom én is, hogy a tök önmagában enged egy kis levet, de mivel a kérdező nem főzte elég ideig, egy az ,hogy nem főzte ki a levét, ezért valószínűleg túl sűrű, ráadásul berántotta. A másik az, hogy nincs mindenkinek tefál edénye, valamint volt idő, amikor nem létezett mikró és mindent gázon melegítettünk. A berántott ételeket is. Sőt a kevésbé nedves ételeket is. Ezt úgy lehetett kivitelezni, hogy kevés vizet lottyintottunk alá, úgy átforraltuk folyamatos kavarás mellett, miközben az a kevés folyadék ki is párolgott. Szerintem ennyi épp elég volna már annak a főzeléknek, mert a töknek nem kell sok főzési idő.
15 perc bőven elég a töknek, miből gondolod, hogy nem főtt meg?
Amúgy meg beteszed a sütőbe 120 °C-ra és nem ég oda...
Pedig a tök gyorsan fő. Hm a tejföl miatt nem az igazi tovább főzni, de mit lehet tenni? A rántás miért lenne gond? Egy csomó ételt rántással kezdünk és utána főzzük sokáig, igaz, ezek jobbára levesek...
De mivel ragadozik, inkább sütőben lehetne próbálkozni vele, tűzhelyen sokkal nehezebb... (Egyébként vannak ételeink, amik mindig leragadnak, pedig tudunk főzni a párommal. Az élet már csak ilyen. Ha mellette állunk, az azért sokat segít.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!