Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segitseg! Tokfozelekben nem...

Segitseg! Tokfozelekben nem fott meg a tok! Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
Eletem elso tokfozeleket keszitem fagyasztott gyalult tokbol. Nagyon pici vizzel engedtem fel, mikor felolvadt, kb 15 percig foztem, aztam beramtottam, adtam hozza 3 kanal tejfolt es fuszereztem. Megkostoltam es nem fott meg a tok.gyorsan visszatettem folni, de meg mindig nem joo, viszont mar ha visszateszem odafog egni mert kezdett leragadni. :( mit javasoltok ?
2016. márc. 19. 13:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Én tuti forralnam, és folyamatosan kevernem, egy 10-15 percig. Szerintem úgy rendben lesz.
2016. márc. 19. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem éghet le ha fedő alatt takarékon főzöd. Van elég víz alatta?
2016. márc. 19. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Már berántotta, hogyne égne le ! Öntsd át egy tefálba és úgy már nem ég le, ha kevergeted.
2016. márc. 19. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
2%
Tegyel ala vizet te se a konyhaba valo vagy es ezt pasikent mondom
2016. márc. 19. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
#4 Valahol mindenkinek el kell kezdenie..
2016. márc. 19. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Kedves 4-es pasi: Te azt honnan tudod, hogy én a konyhába való vagyok-e ha nem is ismersz? Sosem égettem még le főzeléket.

Tudom én is, hogy a tök önmagában enged egy kis levet, de mivel a kérdező nem főzte elég ideig, egy az ,hogy nem főzte ki a levét, ezért valószínűleg túl sűrű, ráadásul berántotta. A másik az, hogy nincs mindenkinek tefál edénye, valamint volt idő, amikor nem létezett mikró és mindent gázon melegítettünk. A berántott ételeket is. Sőt a kevésbé nedves ételeket is. Ezt úgy lehetett kivitelezni, hogy kevés vizet lottyintottunk alá, úgy átforraltuk folyamatos kavarás mellett, miközben az a kevés folyadék ki is párolgott. Szerintem ennyi épp elég volna már annak a főzeléknek, mert a töknek nem kell sok főzési idő.

2016. márc. 19. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

15 perc bőven elég a töknek, miből gondolod, hogy nem főtt meg?


Amúgy meg beteszed a sütőbe 120 °C-ra és nem ég oda...

2016. márc. 19. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Kukába! A tök oda való!
2016. márc. 19. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
82%
4-es pasi, te talán azért értesz ennyire hozzá, mert egyetlen nő sincs, aki hajlandó lenne rád főzni. :)
2016. márc. 19. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Pedig a tök gyorsan fő. Hm a tejföl miatt nem az igazi tovább főzni, de mit lehet tenni? A rántás miért lenne gond? Egy csomó ételt rántással kezdünk és utána főzzük sokáig, igaz, ezek jobbára levesek...

De mivel ragadozik, inkább sütőben lehetne próbálkozni vele, tűzhelyen sokkal nehezebb... (Egyébként vannak ételeink, amik mindig leragadnak, pedig tudunk főzni a párommal. Az élet már csak ilyen. Ha mellette állunk, az azért sokat segít.)

2016. márc. 19. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!