Sűrített tejből karamell?
Figyelt kérdés
Csináltam sűrített tejet, nagyon finom lett, olyan, mint a bolti, csak édesebb.
Viszont (marlenkát készítenék..) nem akar karamellizálódni, már 5 (!!!!) órája főzöm és épp, hogy sárgább. 9ből először 2-esen, 3ason majd most, 1 órája már 5ösön megy a láng (illetve elektromos szóval láng nincs:D), és nem akar elindulni a folyamat.
Befőttes üvegben van, jól lezártam a tetejét, ellepi a víz (előtte nem lepte el, most interneten azt olvastam, hogy el kell lepje..)
2015. nov. 26. 17:44
1/2 HotChoc válasza:
Házi sűrített tejből elég hosszadalmas a folyamat, én is csináltam és kb. 2,5-szer annyi időt vett igénybe mint kellett volna, és még akkor sem volt teljesen az igazi :D ettől függetlenül fel tudtam használni, de a konzervesből sokkal szebb, sűrűbb karamell lett. Lehet, hogy a tiédben nincs annyi cukor, és ezért lassabb. Azért ne add fel, előbb-utóbb elkezd karamellizálódni :)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
Hát, végülis el van magának, a vizet mindig pótolom.. ha más nem majd holnap megcsinálom a süti többi részét:D Már ha olyan sokáig kitart a karamell:D
2015. nov. 26. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!