Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A Xilitet (nyírfacukor)...

A Xilitet (nyírfacukor) lehet-e karamellizálni? Diétás dobos tortát szeretnék készíteni, cukor helyett xilittel. A tetejére meg tudom e csinálni a grillázst xilitből? Ugyanúgy megbarnul, megolvad, mint a cukor?

Figyelt kérdés

2014. dec. 14. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez nem cukor, hanem cukoralkohol, ezért másképp viselkedik.
2014. dec. 14. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
A xilitet sajnos nem lehet karamellizálni, próbáld inkább kókuszvirág-cukorral vagy fruktózzal (ha nem cukorbetegség, hanem csak diéta vagy egészségtudatosság miatt).
2014. dec. 14. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Cinkírblan válasza:

én találtam egy cikket, ott azt írják, hogy lehet... belinkelem neked.

[link]

2016. nov. 29. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Cinkírblan válasza:
Én is erre kerestem a választ, mert cukorbeteg vagyok. meg is fogom próbálni. ;)
2016. nov. 29. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Amit Cinkírblan belinkelt, az mézet is tartalmaz, tehát már van cukortartalma.

Viszont ma karamellizáltam gyümölcscukrot, és keserű lett. Úgyhogy azt lehet, csak nem érdemes.

2016. dec. 29. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy megégetted, nem? Nekem jó tapasztalataim voltak vele.
2016. dec. 30. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!