A Xilitet (nyírfacukor) lehet-e karamellizálni? Diétás dobos tortát szeretnék készíteni, cukor helyett xilittel. A tetejére meg tudom e csinálni a grillázst xilitből? Ugyanúgy megbarnul, megolvad, mint a cukor?
Figyelt kérdés
2014. dec. 14. 18:40
1/6 anonim válasza:
Mivel ez nem cukor, hanem cukoralkohol, ezért másképp viselkedik.
2/6 anonim válasza:
A xilitet sajnos nem lehet karamellizálni, próbáld inkább kókuszvirág-cukorral vagy fruktózzal (ha nem cukorbetegség, hanem csak diéta vagy egészségtudatosság miatt).
3/6 Cinkírblan válasza:
én találtam egy cikket, ott azt írják, hogy lehet... belinkelem neked.
4/6 Cinkírblan válasza:
Én is erre kerestem a választ, mert cukorbeteg vagyok. meg is fogom próbálni. ;)
5/6 anonim válasza:
Amit Cinkírblan belinkelt, az mézet is tartalmaz, tehát már van cukortartalma.
Viszont ma karamellizáltam gyümölcscukrot, és keserű lett. Úgyhogy azt lehet, csak nem érdemes.
6/6 anonim válasza:
Lehet, hogy megégetted, nem? Nekem jó tapasztalataim voltak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!