Házi sűrített tejet készítek. De nem akar besűrűsödni. Mivel sűríthetném jobban be?
Igazság szerint fruktózból és eritritolból készül és elfogyott mind2,igazi cukrot meg nem szívesen tennék bele.Ételsűrítő szóba jöhet?
Várom az ötleteket,praktikákat.
Igazi sűrített tejben cukor van, vaj és tej. Esetleg vanília. De a keményítő természetesen sűrít, gondolom ez is tehető bele, attól függően, hogy mire akarod használni (de figyelj rá, hogy a keményítőket általában nem szabad forralni, mert akkor szétesik a gél, és ismét folyékony lesz).
Vedd figyelembe azt is, hogy a sűrített tej kihűlés során még sűrűsödik.
És ha már cukrot raksz bele, akkor a sima kristálycukor jobb, mint a fruktóz. A fruktóz feldolgozásához ugyan nem kell inzulin, viszont csak a máj tudja a sejtek számára felhasználható formába hozni, és nagyon megterheli. Zsírmájat okoz, és sokkal jobban hizlal, mint a sima cukor.
A legjobb a cukrokat bármiféle feldolgozott formában kerülni, és csak természetes állapotukban fogyasztani (akár fruktózt, akár másfélét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!