Ketchupot szeretnék készíteni, kiföztem, leszűrtem a paradicsomot, de olyan sok levet eresztett, hogy nem akar besűrűsödni. Mivel lehet besűrűsíteni?
zselésítővel talán.
De nekünk se olyan kemény, mint a bolti. BÁr mondjuk le se szűrtük, csak továbbfőztük, mint a levet.
tovább kell egyszerűen főzni, míg totál be nem sűrűsödik. a víztartalom elpárolog, ennyi az egész. de figyelni, kevergetni kell, nehogy odakapja az alját.be fog állni megfeleő állagúra.
nehogy tegyél bele valami mesterséges sűrítőt!
Zellert tettél bele?
Bolti sűrített paradicsommal.
jajjnee...tovább kell főzni és kész, nem kell ebbe semmi tényleg.
Zselét csak azért írtam, mert kétségbeesett volt.
Bolti paradicsomot meg bűn lenne beletenni, remélem vicc volt.
A bolti sűrített paradicsom nem volt vicc, mert ha túl sokáig főzöd, lekozmál, minden értékes anyag kimegy belőle, és sok lesz a energiaköltség.
No persze, mondjuk 10 tömeg% a bolti sűrített paradicsom felső határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!