Paradicsomlé eltevésnél mennyit kell főzni a paradicsomot?
Az alaposan megmosott paradicsomot negyedkbe vágod. felteszed főni, és addig főzöd, míg saját levet enged, a héja öszepndörödik, a húsa, magja elvált egymástól. ekkor átpaszírozod paradicsompaszírozón, vagy szűrőn.
újra felteszed főni és, amikor újra forr,akkot teszel bele, annyi késhegynyi szalicilt, vagy nátriumbenzoátot, ahány liter kb a lé.
még egyet forralod, majd alaposan tisztára mosott üvegekbe töltöd. azonnal lezárod az üvegeke, majd újságpapírva csomagolva pokrócok közé teszed pár napra. ez a szárazdunszt.utána végleges helyre, spájzba , teszed.
Régen így csináltuk, finom és semmi más nem kell bele. majd felhasználáskor lehet fűszerezni.
Tavaly így készítettük:
Paradicsom kicsumáz, apró lyukún megdarál, botmixerrel pépesít, 10 percig rotyogtat, bele a Na-benzoát, majd üvegbe, és szárazgőz.
Olyan sűrű, mint a konzerv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!