Lehet friss paradicsomot belekeverni a rizseshúsba? Finom lesz vele vagy inkább ne?
A rizses hús hívők több szektákra oszlanak. Én azok közé tartozom, akik egy hagyományos pörkölttel kezdik.
Azaz megfonnyasztok egy közepes fej hagymát, dobok rá felkockázott paradicsomot, összeforralom, s mehet rá a husi. Teszek bele egy csíkokra vagy karikára vágott zöldpaprikát is. A vége felé sózom, borsozom, s szóróm rá a pirospaprikát, s keverem össze a rizzsel.
Mások pedig így készítik: hagyma-hús-paprika-só-rizs.
a pörkölt fázisban szoktam bele tenni egy meghámozott paradicsomot és egy paprikát.
nyers cikkekre vágott paradicsommal még nem próbáltam.
szerintem egy finom paradicsomsaláta jobb lenne hozzá, mint belekeverve.
de ez csak az én ízlésem:)
Utólag már ne gazdagítsd, mert csak rontasz rajta. Kecsöpp-lecsöpp a lehető legrosszabb, szerintem. Teljesen más karakter. Nem lehet bele olyan keveset tenni, amely nem vinné el az étel karakterét.
A friss saláta viszont jó ötlet. Akár egy sima fokhagymás paradicsomsali, de minden más friss saláta is jó hozzá.
Egyetértek, a "kecsöp" dolgot visszavonom. Pláne hogy sokszor szinte édesre + fűszeresre csinálják.
12:56 voltam.
Lehet hogy butaság, szóval ne hallgassatok rám, de ha kis hagymát és/vagy paprikát dinsztelnél, az talán gazdagítja kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!