Tartósitószer nélkül lehet e paradicsomot befőzni télire?
Nem!
Gondolj bele, mitől állna el?
Bármi paradicsom mártást, levest, lecsót, akármit, amit főzöl, hűtőben tárolod, és csak napok kérdése, vagy elfogyasztod, vagy kidobod.
Akkor miből gondolod, hogy ha azzal céllal rakod el, hogy ez télire megy, akkor a paradicsom meggondolja magát és tartósítószer nélkül nem fog romlani?
Az elsö hülyeségeket ir.
Természetesen lehet elrakni tartósitószer nélkül, csak ha befözted, azonnal, még forrón be kell tölteni nagyon tiszta (kiforrázott és NEM törölgetett, hanem lecsurgatott) csavaros tetejü üvegekbe, azonnal lezárni és száraz dunsztba (nagyobb dobozba/edénybe szorosan egymás mellé az üvegeket, és több rétegben takaróval letakarni, amig kihül az egész - egy nap) tenni.
Ha jó alapanyagból (egészséges, friss, nem rohadt és nem penészes), gyorsan és tisztán dolgozol, eláll uána akár évekig is.
Az elsö példáiban a paradicspmból készült dolgok nincsenek azonnal légmentesen lezárva, ezért romlanak meg. Mellékesen nálam ezek sem romlanak meg pár nap alatt, ahhoz azért ennél több idö kell.
Úgy legyen!
Anyáink, nagyanyáink és én is belefőzzük a tartósítószert, rögtön lezárjuk, és ugyanúgy száraz dunsztba tesszük, akkor is előfordul esetenként, hogy egy-két üveg megromlik.
Majd az idő eldönti, hogy melyikőnk írt hülyeségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!