Mitől lett sötét színű a vajkaramella?
Figyelt kérdés
Először próbáltam karamellát készíteni (30 dkg cukor karamelizálva, mikor már folyt hozzá 5 dl tej és vaj.) Utána még forraltam egy kicsit, aztán lezártam, köntöttem, de elég sötét színe lett, nem az a szép világosbarna, és nem is nagyon szilárdult meg, (kb 2 óra eltelt már) elég sűrű massza lett inkább. Mit rontottam el? Mi a titka ennek?
Néztem hogy más recept ír tejszínt is, de az nincs itthon.
2015. szept. 1. 14:50
1/2 anonim válasza:
Alapvetően eléggé besötétül a cukor karamelizálva.
Ne vedd etalonnak a boltit, mert abba kitudja mit nem raknak, hogy vonzóbb legyen. Ha jó az íze akkor ne törődj vele.
2/2 anonim válasza:
Tegyél bele kevesebb tejet, de a tejszín tényleg jobb lenne, akkor jobban megszilárdul. A cukrot pedig alacsony hőfokon olvaszd fel, és óvatosan mozgasd az edényben, de ne használj hozzá akkor fakanalat. Először a vajat tedd bele (igazi vajat ne margarint) és a végén egy pici tényleg egy kevés tejszínt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!