Milyen kést vegyek marha, disznóhús szeletelésre? (főként fültölt-csülök, szalonna)
Helló! Először is a jobb márkák pl solingen, nirosta, dick, vagy akár japán kések is vannak. Ha csak szeleteléshez kel vagy kockázáshoz, vagy daraboláshoz, ahhoz van ilyen hosszú pengéjű kés csak a kép miatt: [link] itt látszik hogy a penge nem széles
van itt egy másik ezt is csak a kép miatt
ha rámarkolsz a késre és amikor vágsz vele nem ér a deszkához a kezed, ez inkább darabolásnál jobb, főleg marha
aztán van még a csontozókés ez kicsi, vékonyabb pengéjű
gyorsabban lehet dolgozni vele, mint egy nagykéssel.
Aztán: 2 fő csoport van anyagot tekintve, vannak keményebb acélkések, és vannak puhább acélból készültek - a márka nem mindig meggyőző, már egy olcsóbb késsel is jó dolgozni, ha jó anyagból van.
A puha acél hamarabb életlenné válik, viszont fenőacéllal könnyen utána lehet élezni, a keményebb fajtát acélon nehezebb élezni, de jobban tartja az élét, meg hát ugye használat előtt, után, közben 3-at 4-et rá kell fenni.
nagyjából ennyi.
Szia!
Nekünk van egy csomó márkás késünk, solingen, stb..., fateromnak a mániája. Nekem kés terén az jött le, hogy ezek is pár nap alatt ugyanolyan életlenek lesznek, mint a többi. Szóval ami szerintem nagyon sokat számít, hogy milyen az éleződ.
A hentesemnek pl olyan van, hogy ilyen drótok vannak benne, kétszer végighúzza rajta, és már éles a kés. Valami ilyesmi kinézetre, mint ez, csak egy műanyag lapra van ráapplikálva: [link]
Manapság már nem szórakoznak köszörüléssel, meg ilyen rúdon való húzogatással. Szóval szerintem egy ilyesmit vegyél mellé, és nem tudsz nagyon mellélőni.
Köszönöm a válaszokat!
Hasznosak voltak.
Végül a következőt vásároltam:
Ez egy csontozókés, kovácsolt vas, ezáltal jó éltartó, vékony pengéjű ami csontozáskor jól jön, szeletelésnél kevésbé. Most, hogy már többet vágtam vele, rájöttem, hogy kevesebbet csontozok, mint vágok, tehát most inkább már ilyet vennék:
Azt hiszem számomra ez lenne az ideális, de ez csak használat közben derülhet ki. Nem bánkódom annyira, mert tetszik a mostani. Kézre áll, van súlya, jól lehet vele dolgozni.
A másik tanácsot is megfogadtam, és vettem egy csattogó kés-élezőt is. Mikor kiéleztem az otthoni késeimet akkor jöttem rá, hogy tényleg csak egy jó élező kell. Bármilyen kést pillanatok alatt borotva élesre élezem, és bármilyen acélból is legyen egy főzéshez való hús-előkészítést vagyis szeletelést kibír. Szóval kést nem is kellett volna vennem, csak az élezőt... Meg kell, hogy mondjam az élező drágább volt, mint a kés. Ilyet vettem:
Utószó: nem ebben a boltban vettem, nem ezt a boltot akartam reklámozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!