Szalonna es kolbasz fustolesre epiteni jobb hazi fustolot vagy vegyek elektromos fustolot?
Én elektronyosat csak tv-ben láttam eddig. Gondolom nem olcsó egy olyan kacat. Amit még láttam, hogy pl halat sütisdobozban füstöltek 10 perc alatt készre. Minimális fa meg egy rács kellett hozzá azt hiszem. A disznóhúsnak nyilván sokkal több idő kell, akár hetek is, függ az időtől, hogy mikor tudsz alágyújtani. Ha túlmelegszik, akkor megsavanyodhat a hús.
Szerintem anyagilag sokkal jobban jössz ki, ha házilag építesz egyet, mintha veszel egy drága szekrényt ilyen célra (bár nem tudom az árát). Kb akkorát kell építeni, mint egy pottyantós wc, azt meg egy nap alatt felhúzza bármelyik kőműves... Bükk forgácsot érdemes használni, és addig kell füstölni a húst, amíg barna nem lesz. Megvan ennek is a pontos menete, ha érdekel szívesen leírom, hogy nagyanyám hogyan csinálja így 50+ év tapasztalattal.
Ahogy nézem a szekrényeket azzal reklámozzák, hogy hideg a füst, és a túlmelegedés nem gond bennük, hát én ezt nehezen hiszem el, de ki tudja. Talán érdemes lenne keresni egy fórumot, ami ezzel foglalkozik. Mindenesetre amit összehordanak arról, hogy nem szárad ki bennük a hús az egy marhaság, mert normál füstölésnél sem szárad ki.
Itt van egy jónak tűnő fórum, ahol majd megokosítanak a témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!