Szerintetek egy Babetta 207 vagy egy elektromos robogó lenne jobb napi 10km megtételére? és mi a véleményetek a gépekről?
A kínai gagyi villanybicikli és a Babetta közül a Babetta a jobb, de ha valami rendes 4 kW.os elektromos robógón gondolkozol, akkor inkább az a nyerő! Bár azok kissé drágák...
Egy jobb állapotú Babetta max. 50e Ft. Egy nem túl gagyi elektromos robogó min. 300e Ft. Nagyvonalúan elhanyagolva az elektromos gép fogyasztását, a fennmaradó legalább 250e Ft-ból a Babetta 1-1,5 literes fogyasztását tekintve 420 Ft-os benzinnel számolva kb. 50e km-t tehetsz meg, ami ugye nem kevés, főleg az erős izgalmi állapotban kihozható 45-50 km/h csúcssebességgel. Nem tudom pontosan, hogy kell számolni, de gyanítom bőven az 50e km előtt ki kell cserélni az akkumulátort az elektromos rendszernél, ami majdcsak a robogó újkori árával vethető össze. Ha a Babetta elromlik, gyorsan, olcsón javítják. Ha egy elektromos masina, akkor ez nem feltétlenül teljesül. Nyilván jobb esélye van meghibásodás nélkül járni egy új (teljesen mindegy most, hogy robbanómotoros vagy elektromos rendszerű) járművel. Az egyiknél kevergetni kell a benzint és az olajat, ráadásul otthon, kannában, a másiknál folyton töltögetni kell, és aggódni, ha az elméleti hatótáv közelébe érsz. (A Babetta hatótávja 100 km felett van, szemben az elektromos kisjárművek elméleti 30-40 km-ével szemben.) Nekem egy 72-es évjáratú Bóbita van otthon, nyilván nem használom napi szinten, de megbízható, amikor kell, megy. Persze sokkal többet kell "simogatni", mint egy új gépezetet, cserébe otthon gyakorlatilag minimális tudással is javítható. Ha van szikra és van benzin, akkor mennie kell. :)
Melyik lenne Neked jobb? Erősen függ a körülményektől és az igényektől. Babettába pakolni nem fogsz semmit. A csomagtartó csak dísz. Ellenben a bukósisak és jogsi kötelező. De ha mondjuk ellopják, akkor nem mindegy, hogy 50e Ft ugrott a kukába, vagy 350e Ft.
10 km-es távra én inkább egy biciklit javaslok. 40-el az is megy, és ezt a legolcsóbb tankolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!