Megromlott a szalonnám? Ti hogy tároltok panelben szalonnát?
Figyelt kérdés
Eddig nem nagyon voltam szalonna párti, de vidéki rokonaimtól kaptam egy szép nagy szelet szalonnát. Ők az éjjel-nappal nyitott kamraablak mellett tárolják felakasztva, én viszont egy panelben lakom, ahol csak a konyhai szekrénybe tudom betenni, aminek a hátulján van egy kicsinyke szellőző, ez a max amennyire levegőztetni tudom. (sőt, az elején csak simán a hütőbe raktam). Csakhogy ilyen kis fehér penészféle jelent meg rajta. Nagyon hasonlít a kolbászokon lévő penészhez, de nem tudom, most megromlott a szalonnám? Ti meg mernétek enni?2014. okt. 21. 15:10
1/8 anonim válasza:
Az lehet,hogy nemes penész!De ha ugy nem mered meg enni vágd le róla és sztem semmi baja!Mi is hűtőbe tartjuk de sose volt penészes a szalonna!
3/8 anonim válasza:
Hűtőbe zsírpapírba csomagolva tartom, persze így sem áll el túl sokáig, de ha hamar elfogy, akkor nem lesz baja. Egy idő után nekem a hűtőben is megromlik a finom, füstölt házi szalonna is.
4/8 anonim válasza:
semmi baja, lekapar, és akár sütheted! Hűtő más megoldás nincsen-panelben.
5/8 anonim válasza:
Ha azt akarod, hogy ne romoljon meg, akkor vágd fel mondjuk 6 darabba, 5-öt fagyassz le, egyet hagyjál a hűtőben. Amikor elfogyott a hűtőből, akkor vegyél elő egy másikat a fagyasztóból.
6/8 anonim válasza:
Melegben csak a hűtő. Mivel ugye panelben nincs verem. Én az erkélyen csináltam egy szekrényféleséget , melyben késő ősztől kora tavaszig tartom a disznóságot. Rúdra szépen fellógatva.
7/8 anonim válasza:
Hűtőbe rakva tárold! Vagy ha egy nagy tábla szalonna akkor vágd el kisebb darabokra és tedd be a mélyhűtőbe. Majd ha kell akkor veszel ki belőle akkorát amekkorára szükségetek van és el is fogy.
8/8 zolidobos válasza:
Porciózva fagyasztó a megoldás.
Valamikor el tudták aratásig tárolni a szalonnát, de: 60-as vályogfal, kicsi ablak északra(!)padlásfeljáró szellőztetve.
Ja, meg a szalonna 4-5 napig hideg füstön volt a szabad kéményben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!