Háziasszonyok! Meg szoktátok mosni a húst felhasználás előtt?
Figyelt kérdés
Ha igen, miért igen, és ha nem, akkor miért? Én sokkal higiénikusabbnak találom így a főzést, anyukám is így csinálja. Csak én viszolygok a mosatlan húsból készült ételtől?2014. jún. 28. 09:35
1/11 anonim válasza:
Én is megmosom. Ki tudja korábban hogyan tárolták, mivel érintkezett? Kerülhettek rá olyan fertőző kórokozók, amiknek kevés a főzés, vagy még előtte a kezemről átviszem valamilyen edényre, másik ételre. Persze, nem áztatom hosszasan, mert akkor megváltozhat a szövete.
2/11 anonim válasza:
Én vega vagyok, szóval hús az nincs, de mindent megmosok (zöldség, gyümölcs), még azt is, amit csomagolva árulnak, nem akarok gyomorrontást vagy hasonló problémát. Bár ismerek egy csajt, aki szappannal mossa meg a gyümölcsöt, mielőtt megeszi, ezt már eléggé túlzásnak érzem.
3/11 anonim válasza:
Én semmit nem mosok meg, mert tök fölösleges.
Húst aztán különösen nagy baromság megmosni.
4/11 anonim válasza:
Én mindig megmosom a húst. Ki tudja, milyen körülmények között rakodták, szállították, darabolták, ezért jobb megmosni.
5/11 anonim válasza:
En nem vagyok haziasszony :) de meg szoktam mosni. A bakteriumok ellen nem segit a tiszta vizes mosas, inkabb a fizikai szennyezodesek ellen kell. De van aki nem mossa.
6/11 anonim válasza:
igen, meg - anyósom még a darált húst (!!) is megmossa :D, de ő más történet, mert muzulmán
7/11 sippara válasza:
Pontosan milyen kórokozóval találkozhatna a hús, amit nem öl meg az alapos főzés?
8/11 anonim válasza:
A vágáskor kibontott húst nem mosom meg, és a darálthúst sem. De a hentesnél (egyéb boltban, pl ritkán multinál ) vásárolt tőkehúst megmosom, és nem a bacik miatt, azok valóban elpusztulnak sütés-főzés során, de egyszerűen nincs kedvem úgy elkészíteni, hogy ne mossam meg. hadd, ne soroljam miért is...
9/11 bumbi02 válasza:
GuitarGod, miért lenne "különösen nagy baromság" megmosni a húst?
Természetesen, a meg nem mosott hústól se lesz semmi baja az embernek, szerintem már fél tonna hús átment a kezem alatt, ha nem több, és nem szoktam megmosni, sose volt még belőle baj.
De baromságnak se baromság megmosni. Bár megmosni inkább akkor tartanám szükségesnek, mikor az ember megveszi, és tárolja még egy ideig. Mert akkor ha van rajta minimális baktérium, az szaporodhat. A főzés során ha van is rajta valami, az meghal..: )
10/11 anonim válasza:
Megmosom, mert mindent megmosok, mielőtt megfőzném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!