Tapasztalt haziasszonyok? Hogyan kell olyan vastag palacsintat sutni?
Ha az amerikai palacsintára gondolsz, akkor itt vannak receptek:
Szia! Bár nem vagyok tapasztalt háziasszony, csak egy fiatal nő aki magára főz, de amerikai palacsintát gyakran csinálok. Szerintem egyszerűbb és gyorsabb is mint a magyar, bár én ízre a magyart jobban szeretem :) A receptem a következő:
Hozzávalók:
1 tojás
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
1 csipet cukor
Elkészítés:
Először összekeverem a lisztet és a sütőport, kimérem a tejet. Ezután a tojást mély tálba ütöm, hozzászórom a sót és a cukrot, kézi habverővel felverem. Innentől a lisztet és a tejet felváltva adagolom, közben habverővel kevergetem hogy ne csomósodjon (pont mint a sima palacsintánál). Pihentetni nem szükséges
A sütéshez felmelegítek egy teflonserpenyőt és adagonként beleszaggatom a tésztát. Egy palacsinta nálam egy szűk kis merőkanál avagy két bő evőkanál tésztából szokott állni. Olajat nem rakok alá, ép teflon esetén nem ragad le. Megfordítom amikor a palacsinták teljes területén buborékok láthatóak, majd pirosra sütöm a másik oldalát is.
Megjegyzések:
1. Én sósan is szoktam enni, ha ti csak édesen eszitek, lehet bele több cukrot rakni.
2. Ha nem teflonos a serpenyő, lehet hogy kell olajozni.
3. A fenti adag egy személyre bőséges, de reggelinek két embernek is elég. Két felnőttnek + gyerekeknek legalább dupláznám.
4. A bögre ~2,5 dl-es.
Remélem beválik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!