Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Háziasszonyok! Ha megpucolom...

Háziasszonyok! Ha megpucolom a répát, hasábokra vágom és vízben elteszem a hűtőbe akkor meddig áll el? Nyersen kéne ennem. Vagy ne rakjam vízbe csak fedjem le?

Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Annyit pucolj meg amit rövid időn belül meg is eszel.
2013. febr. 24. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
totál felesleges megpucolni és vízbe rakni, hűtőben azért elvan 1-2 hónapot, de egyéb hideg helyen, pl. pincében (vagy jelenleg padláson is ilyen időben) elvan. Nekem a padláson van 3 hónapja és semmi baja.
2013. febr. 24. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem hónapokra gondoltam.pár napig nem lesz semmi időm pucolgatni csak elrágcsálni a jövés-menésben,azért kérdezem.
2013. febr. 24. 15:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Ne rakd vízbe akkor, nyugodtan tedd csak hűtőbe :) nem lesz baja :)
2013. febr. 24. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyan van, hogy kevesebb répa kell, de megpucolok egy nagyot, mert ez így nekem kényelmesebb. Pár napig soha nincs baja, utána meg elfogy. De a répa elég elálló növény, inkább gumisodni szeret, mint rothadni, penészedni. Héj nélkül pedig kiszárad a külseje pár nap után.
2013. febr. 24. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Attol fugg miert eszed, mert semmifele zoldseget nem jo vizben tartani, mivel klioldodnak a vitaminok belole. Az receptyekben is ugy v
2013. febr. 24. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocs az elobb veletlen elnyomtam.

A receptekben is ugy van,hogy megmosod es nem aztatod.

2013. febr. 24. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne tedd vízbe, főleg ne feldarabolva!

Kiáznak belőle az ásványi anyagok, és a vízben oldódó vitaminok. Minél kisebbre vágva tennéd vízbe, annál jobban.

Csak simán tedd a hűtőbe, esetleg tedd egy zacskóba, vagy folpackozd be.

2013. febr. 24. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Vétek lenne vízbe tenni, főleg fagyasztani, ha nyersen akarod enni. tényleg egy papírzacskóban hetekig eláll hűvös spájzban, vagy a hűtőben.amikor rákívánsz, meghámozol egyet és már eheted is.nagyon egészséges a nyers répa, de igazán a benne lévő vitaminok csak zsírban oldódnak. ezért pl, ha lereszeled, vagy felkarikázod, egy mokkáskanálnyi olivát tegyél rá, vagy egy pár szem diót egyél mellé, hogy a vitaminok fel tudjanak szívódni.
2013. febr. 25. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!