Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a krumplit megpucolom,...

Ha a krumplit megpucolom, hasábra vágom, lefagyasztom, utána fagyott állapotban süssem ki?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig lehet fagyóban tárolni? És milyen zöldségféléket lehet még lefagyasztani nyersen? Mármint úgy, hogy kiolvadás után is felhasználható állagú marad.
2011. júl. 29. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

a krumplin kívül szinte minden zöldségfélét,gyümölcsöt lehet fagyasztani.amit a mirelitpultokban látsz, azt otthon is lehet.

kivéve a krumplit, állítólag azt valamivel kezelik, hogy fagyosan is süthető legyen.

dinnyét sem lehet, és az eper, a sárgabarack is elég lottyadt lesz kiengedés után.

2011. júl. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
21%
Mindent lehet.
2011. júl. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

A krumplit NEM lehet lefagyasztani, mert kiolvaás után borzasztó ize lesz. (A boltban kaphatókat valamilyen szerrel elökezelik, otthon nem tudod megcsinálni.)

Viszont a krumplin kivül gyakorlatilag MINDEN zöldségfélét le lehet fagyasztani. Amikor enni akarod, akkor viszont minden esetben fagyosan kell elkezdeni elkésziteni, mert akkor lesz normális, ha elöször kiolvasztod, akkor gumis lesz.

2011. júl. 29. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
a szezonális dolgokat folyamatosan fagyasztja az ember, általában a télen el is fogy, szóval , ha most teszed el, jövő tavaszig biztosan jó.
2011. júl. 29. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
Igen! A mirelit krumplit is úgy kell..gondolom ezt is :D De ha látsz okosabb választ inkább azt válazd:D
2011. júl. 29. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem jó olvasni, hogy nem lehet fagyasztani a krumplit. :( Pedig olyan jó ötletnek tűnt:)

2011. júl. 29. 20:12
 7/8 anonim ***** válasza:
70%

A mirelitként kapható hasábburgonyát 2-3 perces előfőzéssel (blansírozással) kezelik, hogy az enzim-folyamatokat teljesen leállítsák.


Otthon ez nehezen megvalósítható, hogy akkora mennyiségű vizet forralj, hogy ha több kilogramm hasábburgonyát szitán belemerítesz, akkor is forrásban maradjon, és 3 perc múlva kivedd...

de nem lehetetlen apródonként...

2011. aug. 8. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Barbapapa válasza:
100%
Én az újkrumplit megkaparom a héjától, a kisütéshez szükséges idő egyharmadáig a fritőzben teljes "gázon" elősütöm, utána kiterítem hűlni. Kihűlés után csomagolom és fagyasztom. Eddig legtovább 6 hónapig tartottam a fagyasztóban. 10 perccel sütés előtt kiveszem a szükséges mennyiséget, kissé szétterítem és mikor felmelegedett az olaj, beszórom a fritőzbe. Finom az íze, és (meglepő) nem édes!
2012. febr. 18. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!