Ha a krumplit megpucolom, hasábra vágom, lefagyasztom, utána fagyott állapotban süssem ki?
a krumplin kívül szinte minden zöldségfélét,gyümölcsöt lehet fagyasztani.amit a mirelitpultokban látsz, azt otthon is lehet.
kivéve a krumplit, állítólag azt valamivel kezelik, hogy fagyosan is süthető legyen.
dinnyét sem lehet, és az eper, a sárgabarack is elég lottyadt lesz kiengedés után.
A krumplit NEM lehet lefagyasztani, mert kiolvaás után borzasztó ize lesz. (A boltban kaphatókat valamilyen szerrel elökezelik, otthon nem tudod megcsinálni.)
Viszont a krumplin kivül gyakorlatilag MINDEN zöldségfélét le lehet fagyasztani. Amikor enni akarod, akkor viszont minden esetben fagyosan kell elkezdeni elkésziteni, mert akkor lesz normális, ha elöször kiolvasztod, akkor gumis lesz.
Köszönöm a válaszokat.
Nem jó olvasni, hogy nem lehet fagyasztani a krumplit. :( Pedig olyan jó ötletnek tűnt:)
A mirelitként kapható hasábburgonyát 2-3 perces előfőzéssel (blansírozással) kezelik, hogy az enzim-folyamatokat teljesen leállítsák.
Otthon ez nehezen megvalósítható, hogy akkora mennyiségű vizet forralj, hogy ha több kilogramm hasábburgonyát szitán belemerítesz, akkor is forrásban maradjon, és 3 perc múlva kivedd...
de nem lehetetlen apródonként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!